Als je zin hebt in een lekker stukje vlees, is een heerlijke entrecote bakken of grillen een prima keuze. Entrecote, de verbastering van ‘entre deux cotes’, oftewel tussen twee ribben gesneden, komt van het dikste gedeelte van de dunne lende. Je herkent het aan het kleine vetrandje dat specifiek bij een entrecote hoort en dat zijn smaak afgeeft tijdens het bakken. Maar zo’n mooi stukje vlees is niet goedkoop, dus hoe bak je dat nou het beste?

De beste bereiding

Of je een entrecote bakt, grilt of op de barbecue klaarmaakt, onderstaande tips helpen bij een optimale bereiding. Koop het vlees een paar dagen van tevoren, zodat het de kans krijgt om te rijpen (de eiwitten in het vlees worden afgebroken door enzymen, waardoor het vlees malser wordt).  Laat de entrecote minstens een half uur van tevoren op kamertemperatuur komen; dat voorkomt dat het vlees taai wordt als het rechtstreeks vanuit de koelkast de pan in gaat. Dep het droog met keukenpapier en zorg ervoor dat de pan goed heet is en dat de bubbels in de hete Solo weg zijn voordat je het vlees in de pan legt. Vervolgens 2 à 3 minuten aan iedere kant op hoog vuur bakken. Vermijd om in het vlees te prikken tijdens het keren, want daardoor 'ontsnappen' de sappen die het vlees sappig houden. Na het bakken even laten rusten in aluminiumfolie. Je zal merken dat het vlees daar malser van wordt.

Recepten met entrecote

Er zijn diverse recepten met gegrilde of gebakken entrecote te vinden, al dan niet met sauzen. Maar in elk geval zijn kleine krieltjes of aardappelpartjes met rozemarijn er lekker bij. En ‘haricots verts’ natuurlijk. Een echte klassieker: dunne sperziebonen omwikkeld met een reepje spek bijvoorbeeld. Maar ook kruidenboter, salade en warme groenten, zoals ratatouille (een mix van courgette, aubergine, tomaat en paprika met knoflook, mediterrane kruiden en olijfolie) vormen perfecte begeleiders van entrecote. 

Kortom, er is op Solo Open Kitchen een overvloed aan mooie entrecote recepten te vinden. En een mooi glas rode wijn of een koud biertje erbij maakt het helemaal af. Smakelijk eten!

100% kans op slagen met deze videorecepten

Niets makkelijkers dan gewoon kijken hoe het moet, toch? Dankzij deze videorecepten zet jij stap voor stap een overheerlijk gerecht op tafel. Snel, simpel en zonder stress!

Solo’s kooktips en keukengeheimen

Keukenhulp nodig? Hey, hallo, daar is Solo! Wij selecteerden voor jou de slimste tips, handigste trucjes en lekkerste recepten om elke keer een tiptop gerecht op tafel te zetten.

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Sorteer:
hoogste rating populair nieuwste Filter
  • 3Hoofdgerecht
  • 0Voorgerecht
  • 0Nagerecht
  • 0Bijgerecht
  • 0Aperitiefhapje
  • 0Lente
  • 1Zomer
  • 0Herfst
  • 0Winter
  • 0Aardappel
  • 0Pasta
  • 0Rijst
  • 0Salade
  • 0Brood en sandwiches
  • 0Patisserie
  • 0IJs en fruit
  • 0Drank
  • 0Soep
  • 0Wild
  • 3Vlees
  • 0Vis, schaal- en schelpdieren
  • 0Gevogelte
  • 0Saus en dressing
  • 0Ei
  • 0Zuivel en kaas
  • 1Groente
  • 0Dessert
  • 0Chocolade
  • 0Belgisch
  • 0Frans
  • 1Italiaans
  • 0Overig Zuid-Europees
  • 0Chinees
  • 0Japans
  • 0Thais
  • 0Indisch
  • 0Overig Aziatisch
  • 0Noord-Amerikaans
  • 0Noord-Afrikaans
  • 0Overig Noord-Europees
  • 0Spaans-Portugees
  • 0Grieks
  • 0Zuid-Afrikaans
  • 0Zuid-Amerikaans