Menu

Het Gouden panel

Deze vijf culinaire kanjers gaan samen met jou op zoek naar het Belgisch culinair erfgoed. Ontdek welke gerechten volgens hen niet mogen ontbreken.

desktop img

Wim Ballieu

36, Gentse slagerszoon, ondernemer en tv-kok. Bezieler van de Balls & Glory restaurants en foodtrucks.

“Ik ben opgegroeid met de West-Vlaamse gedachte: ‘als er iemand over de vloer komt, voorzie dan zeker iets om te eten.’

desktop img

Sofie Dumont

44, Bruxelloise in hart en nieren. Ladychef of the Year 2009, tv-kok en auteur van kookboeken.

“Geloof mij: dat laatste schepje van mijn favoriete gerechten… daar zou ik voor véchten!’

desktop img

Loïc Van Impe

24, Brusselse rookie cook met rock-n’-roll-factor 10. Tovert vingervlug met #kotfood en #blokfood.

“Mijn guilty pleasures? Dat zijn vooral de smaken die mij zó terug katapulteren naar de tijd dat ik nog een klein manneke was.’

desktop img

Leslie Winandy

34, aka Leslie en Cuisine. Luikse chef-influencer, fervent Youtube-kok en 100% levensgenieter.

“Een gerecht is voor mij een klassieker als het makkelijk klaar te maken is én als iedereen aan tafel er blij van wordt.’

desktop img

Stefan en Kristof Boxy

57/57, ex-sterrenchefs en tv-fenomeen. Culinaire Jansen en Janssens met passie voor all things food.

“Echt culinair erfgoed? Voor ons zijn dat gerechten die ‘vree goed’ klaargemaakt zijn en schitteren in al hun eenvoud.’