Cheesecake maken? De lekkerste recepten!

Cheesecakes met witte of donkere chocolade, fruit of vanille: voor de echte cheesecake-fan zijn er veel verschillende soorten recepten te vinden om deze cake te maken. Of je nu je verjaardag viert, geslaagd bent of zomaar een cheesecake recept zoekt: zo'n lekkere taart past bij veel gelegenheden.

De oorsprong van de cheesecake

Deze taart die veelal uit roomkaas bestaat, komt oorspronkelijk uit Griekenland en dateert uit ongeveer 2000 jaar voor Christus. Toen was deze taart een gerecht voor de atleten van de Olympische Spelen en kon dienen als bruidstaart.De Romeinen ontdekten tijdens hun reis in Griekenland de smaak van de cheesecake ook en zij namen die mee naar Italië. Zij voegden aan het Griekse recept van bloem, kaas, honing en meel ook nog eieren toe en gebruikten een kruimelige kaas. Daarna, rond 1000 na Christus, kwam het cheesecake recept in Engeland terecht. Ze maakten daar veel verschillende soorten, maar die hadden wel allemaal dezelfde ingrediënten die aan de basis ervan lagen. In de negentiende eeuw kwam het recept van deze cake ook in Amerika terecht en werd het ook erg populair, zo is er de New York cheesecake die daar uit voort komt.

Hoe maak je cheesecakes?

Wanneer je zin hebt om een taart te maken, is een cheesecake een goede keuze. Er zijn twee manieren om de cake te maken: bakken of in de koelkast laten opstijven. Het hangt van het recept en de ingrediënten af, welke manier je toepast. Het basisingrediënt voor de cheesecakes is: roomkaas (kwark of een andere soort romige kaas die niet té overheersend van smaak is, kan ook). Daarnaast mag suiker ook niet ontbreken in je recept. Welke ingrediënten je verder aan de vulling toevoegt, ligt heel erg aan je eigen smaak. Houd je van karamel of citroen? Of meer van een cheesecake met veenbessen? Voeg die ingrediënten dan gerust aan het roomkaasmengsel toe. De bodem maken ze in Groot-Brittannië van koekkruimels met gesmolten boter, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor fijngemalen Oreo-koekjes, Bastognes of volkorenbiscuits. Combineren is bij een cheesecake het sleutelwoord. Zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn en open de oven niet terwijl de cheesecake er nog in staat te bakken. En: wanneer je de cheesecake hebt gebakken, laat 'm dan nog een paar uur in de oven afkoelen. Dan is de taart extra lekker!

Wil je ook zelf een cheesecake maken? Dankzij de handige recepten van Solo Open Kitchen is het kinderspel geworden. Zoek een recept dat bij jou past en ga aan de slag!

Sorteer:
hoogste rating populair nieuwste Filter
  • 0Hoofdgerecht
  • 0Voorgerecht
  • 9Nagerecht
  • 0Bijgerecht
  • 0Aperitiefhapje
  • 0Aardappel
  • 0Pasta
  • 0Rijst
  • 0Salade
  • 0Brood en sandwiches
  • 8Patisserie
  • 0IJs en fruit
  • 0Drank
  • 0Soep
  • 0Wild
  • 0Vlees
  • 0Vis, schaal- en schelpdieren
  • 0Gevogelte
  • 0Saus en dressing
  • 0Ei
  • 0Zuivel en kaas
  • 0Groente
  • 2Dessert
  • 0Chocolade
  • 1Belgisch
  • 0Frans
  • 0Italiaans
  • 0Overig Zuid-Europees
  • 0Chinees
  • 0Japans
  • 0Thais
  • 0Indisch
  • 0Overig Aziatisch
  • 4Noord-Amerikaans
  • 0Noord-Afrikaans
  • 0Overig Noord-Europees
  • 0Spaans-Portugees
  • 0Grieks
  • 0Zuid-Afrikaans
  • 0Zuid-Amerikaans