De Italiaanse bruschetta's maak jij heel makkelijk zelf!

Waar denk jij aan wanneer je het woord ‘bruschetta’ hoort? Veel mensen wanen zich voor even op een terras in Italië wanneer bruschetta's op het menu staan.
Niet zo gek, aangezien het gerecht zijn oorsprong vindt in dit land, om precies te zijn in Midden Italië. In Toscane wordt het een ‘fettunta’ genoemd, dat letterlijk ‘geolied sneetje’ betekent. Bruschetta's worden vaak gegeten als aperitiefje, tussengerecht of als snack. In Italië wordt het vaak genuttigd als tussendoortje, maar in België juist veelal als lunch. Ideaal om af te wisselen met onze Vlaamse boterhammen én nog gezond ook! Serveer het bij een kop soep of wat dacht je van diverse bruschetta's als voor- of tussengerecht? Hoe groot of hoe klein je de bruschetta maakt is helemaal aan jou.

Een bruschetta maken, hoe doe je dat?

Het populaire gerecht heeft een basis van een gegrild stukje brood, waarbij vaak wordt gekozen voor een stokbrood dat in stukjes is gesneden. Zowel wit- als bruinbrood kun je gebruiken. Het brood wordt eerst ingesmeerd met flink wat olijfolie, knoflook, zout en peper, waarna het onder de grill wordt geschoven. Wist je trouwens dat de knoflook ook nog een functie heeft naast het feit dat het lekker smaakt? Knoflook is namelijk erg gezond. Wanneer het brood gegrild is, mag het onder de grill vandaan gehaald worden. Nu heb je de basis, maar wat de bruschetta's ontzettend lekker maakt is de zogenoemde topping.

Voor welke topping ga jij?

Bruschetta tomaat of juist met geitenkaas, ham, feta of champignons? De mogelijkheden voor een bruschetta zijn eindeloos. In principe zou je alles op het stukje brood kunnen leggen. Misschien dat daarom de bruschetta's zo populair zijn. Het is heel makkelijk te maken en je kunt de ingrediënten gebruiken die jij nog in huis hebt. Bruschetta's met een topping van tomaat zijn de standaardvariant. Hierbij leg je een mix van tomaat, tijm, basilicum en rozemarijn op het geroosterde brood. Andere populaire toppings zijn onder andere met ham en geitenkaas, met parmaham, rucola en mozzarella of een zoete variant met fruit.

Maak de lekkerste bruschetta's

Ben jij op zoek naar een lekker bruschetta recept? Stop met zoeken, want bij ons vind je gegarandeerd het beste recept. Voor je het weet ligt het brood te grillen onder de grill en ben jij een topping aan het maken die jij en je gasten zich nog lang zullen herinneren. Buon appetito, ofwel eet smakelijk!

Wil je zelf bruschetta maken en heb je meer inspiratie nodig? Bekijk dan de lekkere recepten van Solo Open Kitchen en ga aan de slag!

100% kans op slagen met deze videorecepten

Niets makkelijkers dan gewoon kijken hoe het moet, toch? Dankzij deze videorecepten zet jij stap voor stap een overheerlijk gerecht op tafel. Snel, simpel en zonder stress!

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Sorteer:
hoogste rating populair nieuwste Filter
  • 0Belgisch
  • 0Frans
  • 16Italiaans
  • 1Overig Zuid-Europees
  • 0Chinees
  • 0Japans
  • 0Thais
  • 0Indisch
  • 0Overig Aziatisch
  • 0Noord-Amerikaans
  • 0Noord-Afrikaans
  • 0Overig Noord-Europees
  • 0Spaans-Portugees
  • 0Grieks
  • 0Zuid-Afrikaans
  • 0Zuid-Amerikaans

Toon meer lekkers