Broccolisoep

Broccolisoep is een heerlijke en gezonde soep die goed past in de traditionele Belgische keuken. Naast soep wordt broccoli vaak geserveerd als bijgerecht bij aardappels, meestal bereid in een melksaus. Naast koken, kan je ze echter ook grillen, rauw eten, stomen of bakken. Bij deze laatste bereidingswijzen blijft het vitaminegehalte veel beter bewaard dan wanneer je ze kookt.

Broccolisoep wordt veelal gegeten als het buiten nog relatief fris is.

Hoe maak je broccolisoep?

Broccolisoep maak je als volgt: ui bakken in boter tezamen met 2 aardappels in blokjes gesneden. Hieraan de broccoli schoongemaakt en in stukken gesneden, toevoegen en kort meestoven. Na enkele minuten voeg je 1,5l groentebouillon toe en het geheel laat je zo'n 20 minuten doorkoken. Tot slot mixen en de broccolisoep is klaar om geserveerd te worden. Indien je meer binding wenst, kan je room of kruidenkaas toevoegen aan de soep.

Is broccoli gezond?

Broccoli duikt de laatste tijd vaker en vaker op in de media. Het krijgt zelfs de titel "superfood" opgespeld. Deze groene vitaminebom is één van de weinige groenten met een hoog gehalte aan calcium en ijzer. Daarnaast bevat het een hoge concentratie aan vitamine C en A. Het woord "broccoli" is het meervoud van het Italiaans woord "broccolo" wat "de bloeiende top van een kool" betekent. Oorspronkelijk is ze afkomstig uit Turkije en ze groeit voornamelijk in milde tot gematigde streken. Ze is verwant met bloemkool maar in tegenstelling tot haar witte verwant, heeft ze een pittigere smaak. Het is een groente die op zijn best is in de herfst.

Iedereen lust het!

Door de zachte en subtiele smaak, is broccoli een groente die de meeste kinderen graag lusten. Wil je dus wel eens wat anders proberen dan de traditionele tomatensoep met balletjes, groente minestrone of stevige kippensoep, dan is broccolisoep misschien een leuk alternatief.

Wil je zelf broccolisoep maken en ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk dan de recepten van Solo Open Kitchen en ga aan de slag!

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Sorteer:
hoogste rating populair nieuwste Filter
  • 0Lage moeilijkheid
  • 0Gemiddelde moeilijkheid
  • 0Hoge moeilijkheid
  • 0Hoofdgerecht
  • 2Voorgerecht
  • 0Nagerecht
  • 0Bijgerecht
  • 0Aperitiefhapje
  • 0Lente
  • 0Zomer
  • 0Herfst
  • 0Winter
  • 0Aardappel
  • 0Pasta
  • 0Rijst
  • 0Salade
  • 0Brood en sandwiches
  • 0Patisserie
  • 0IJs en fruit
  • 0Drank
  • 2Soep
  • 0Wild
  • 1Vlees
  • 0Vis, schaal- en schelpdieren
  • 0Gevogelte
  • 0Saus en dressing
  • 0Ei
  • 0Zuivel en kaas
  • 1Groente
  • 0Dessert
  • 0Chocolade
  • 0Belgisch
  • 0Frans
  • 0Italiaans
  • 1Overig Zuid-Europees
  • 0Chinees
  • 0Japans
  • 0Thais
  • 0Indisch
  • 0Overig Aziatisch
  • 0Noord-Amerikaans
  • 0Noord-Afrikaans
  • 0Overig Noord-Europees
  • 0Spaans-Portugees
  • 0Grieks
  • 0Zuid-Afrikaans
  • 0Zuid-Amerikaans