Borrelhapjes voor feestelijke gelegenheden

Feestdagen, verjaardagen en andere feestjes gaan altijd gepaard met eten en drinken à volonté. Bij het verwelkomen van de gasten horen natuurlijk borrelhapjes. Indien jij dit jaar belast bent met deze taak, zal je waarschijnlijk al hebben nagedacht over wat je wilt presenteren. De makkelijkste oplossing is langsgaan bij een traiteur. Deze hebben een uitgebreid assortiment aan lekkernijen ter beschikking waarbij je zeker voor ieders smaak iets kunt uitzoeken. Een andere mogelijkheid is langsgaan bij een supermarkt. Tegenwoordig hebben deze ook een zeer ruime keuze aan kant-en-klare hapjes. Bladerdeeghapjes, mini-pizza's, sushi, gevulde wraps, toastjes met heerlijke tapenades,... . Keuze in overvloed!

Handen uit de mouwen

Wil je liever zelf iets maken dan vind je op internet, kookboeken en tv-programma's zeker ook voldoende inspiratie. Wanneer je je gasten goed kent, kan je kiezen voor bijvoorbeeld vlees maar anders kan je best zowel vlees, vis, kaas als groente hapjes bereiden. Borrelhapjes hebben slechts één vereiste: je moet ze met één hap kunnen opeten en ze mogen niet te veel vullen zodat er plaats over blijft voor de rest van je diner. Je kan het jezelf makkelijk maken door te kiezen tussen een mix van koude hapjes en warme hapjes die je kan voorbereiden. Op die manier kan je als gastvrouw/gastheer toch nog genieten van het gezelschap van je gasten. Voorbeelden van koude hapjes zijn sushi, gevulde wraps, toastjes met een lekkere tapenade of verrines. Afhankelijk van hoeveel tijd je eraan wilt besteden, kan je dan een keuze maken. Warme borrelhapjes die altijd scoren zijn bladerdeeg pasteitjes, bruschetta's of mini- pizza's. Enkel even opwarmen in de oven en je gasten kunnen smullen.

De laatste borrelhapjes trends

Wil je minder vlees en meer groenten en fruit consumeren? Dan kan je wat variatie je hart ophalen. Toastjes geserveerd met paté of charcuterie zijn eenvoudig te vervangen door allerlei groente spreads. Wat dacht je van guacamole, hummus of martino op basis van wortel? Noten zijn bovendien onmisbaar als je de nieuwste voedingspiramide moet geloven. In de supermarkt kan je een groot aanbod aan verschillende notenpasta's vinden die ook lekker zijn op toastjes. Pindakaas, hazelnootpasta of cashewnoten crème; het zijn slechts enkele voorbeelden. Voeg er eventueel fijngesneden groenten of fruit aan toe en je hebt in geen tijd een origineel en bovendien gezond hapje!

Wil je zelf makkelijke en lekkere borrelhapjes maken en heb je meer inspiratie nodig? Bekijk dan de lekkere hapjes recepten van Solo Open Kitchen en ga aan de slag!

100% kans op slagen met deze videorecepten

Niets makkelijkers dan gewoon kijken hoe het moet, toch? Dankzij deze videorecepten zet jij stap voor stap een overheerlijk gerecht op tafel. Snel, simpel en zonder stress!

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Toon meer lekkers