Bloemkoolsoep maken met Solo Open Kitchen

Bloemkool is een groente boordevol vitamines die het hele jaar door in de winkel te vinden is. Het is een op en top Belgische groente en komt dan ook vaak op tafel in de traditionele Belgische keuken. Bloemkool heeft een zachte, milde smaak en is daarom eenvoudig te combineren met tal van kruiden, groenten, kaas, vlees- en zelfs visproducten. De meest gekende bereidingswijze is gekookte bloemkool met een melksaus. Je kan er daarentegen ook overheerlijke romige bloemkoolsoep mee maken.

Hoe maak je bloemkoolsoep?

Een basis bloemkoolsoep verkrijg je door de bloemkool samen met een ajuin en enkele aardappels in stukken gesneden, aan te stoven. Na een vijftal minuten overgiet je het geheel met kippen-of groentebouillon en laat je het 20 minuten lekker verder pruttelen. Hierna mix je alle ingrediënten en laat je de soep nog even goed doorkoken. Eén minuutje koken en de bloemkoolsoep is gereed. Je kan echter naar hartenlust jouw soepje een eigen touch geven.

Start met experimenteren

Wanneer je houdt van exotische en pikante smaken, probeer dan eens je bloemkoolsoep te kruiden met sambal of curry, kurkuma en gember toe te voegen. De romige bloemkoolsmaak vormt een perfect paar met deze pittige smaakmakers. Voor een frisse toets kan je peterselie als afwerking over de soep strooien. Een hartige smaak creëer je door het garneren met gekookte hamblokjes of sliertjes parmaham. Knapperig gebakken spek of peperkoekcroutons is ook overheerlijk in combinatie met bloemkool. Een andere mogelijkheid is een beetje geraspte parmezaan dat je ook op het laatste moment naar smaak over de soep kan strooien. Nootjes zijn ook een mogelijkheid. Probeer bv geroosterde hazelnoten of fijn geraspte kokos. Telkens verrassend en lekker!

Waar wacht je op?

Je merkt het al snel, er is geen enkel excuus dat je vanaf nu kunt gebruiken om geen bloemkoolsoep te maken. Een echte Belgische topper, die bovendien steeds beschikbaar is in de winkel. Voor weinig geld kan je een gezonde maaltijd op tafel toveren boordevol vitaminen. Door de zachte smaak van bloemkool kan je naar eigen voorkeur combineren en zelf je favoriete recept samenstellen. Je zult zien dat de afwisseling iedereen in je huishouden zal bekoren!

Wil je zelf bloemkoolsoep maken en ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk dan de recepten van Solo Open Kitchen en ga aan de slag!

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Sorteer:
hoogste rating populair nieuwste Filter
  • 0Aardappel
  • 0Pasta
  • 0Rijst
  • 0Salade
  • 0Brood en sandwiches
  • 0Patisserie
  • 0IJs en fruit
  • 0Drank
  • 4Soep
  • 0Wild
  • 1Vlees
  • 0Vis, schaal- en schelpdieren
  • 0Gevogelte
  • 0Saus en dressing
  • 0Ei
  • 0Zuivel en kaas
  • 1Groente
  • 0Dessert
  • 0Chocolade
  • 2Belgisch
  • 0Frans
  • 0Italiaans
  • 1Overig Zuid-Europees
  • 0Chinees
  • 0Japans
  • 0Thais
  • 0Indisch
  • 0Overig Aziatisch
  • 0Noord-Amerikaans
  • 0Noord-Afrikaans
  • 0Overig Noord-Europees
  • 0Spaans-Portugees
  • 0Grieks
  • 0Zuid-Afrikaans
  • 0Zuid-Amerikaans