Bladerdeeghapjes maken

Wanneer jij degene bent om familie en vrienden te ontvangen voor feestdagen, verjaardagen of een gezellig avondje met vrienden of familie, zal je je waarschijnlijk al afgevraagd hebben wat je moet gaan bereiden. De makkelijkste oplossing is natuurlijk een traiteur. Wanneer je liever zelf iets klaar maakt, hoeft dit echter niet noodzakelijk moeilijk te zijn. Met simpele en eenvoudige hapjes kun je bijvoorbeeld starten om er een gezellige avond van te maken. Populair zijn de traditionele bladerdeeghapjes waar je zowel bij jong als bij oud mee kunt scoren.

Talloze variaties mogelijk

Het leukste aan bladerdeeghapjes is dat je met een eenvoudige basis, namelijk het bladerdeeg, kan variëren met worstjes, hartigheid, kaas en nog veel meer. Bijgevolg kan je heel snel en simpel een heel smaakpallet aan hapjes voorschotelen zonder jezelf teveel werk te bezorgen. Bladerdeeghapjes maken is zeker geen werk voor specialisten en je kan zelfs vragen aan je kinderen om te assisteren wanneer je een helpende hand kan gebruiken. Wie weet wordt het wel een aangenaam tijdverdrijf waarmee je bovendien de band tussen je kinderen en jezelf versterkt!

Hoe maak je bladerdeeghapjes?

Inspiratie voor recepten nodig? Hier vind je alvast enkele voorbeelden waarmee je gegarandeerd kunt zijn van positieve reacties. De top 1 favoriet is waarschijnlijk een hapje gevuld met kaas en ham. Dit is erg eenvoudig om zelf te maken. Je neemt een kant-en-klare rol bladerdeeg en snijdt deze in de breedte in de helft. Dan leg je op één helft, op ongeveer 2 cm afstand van de rand, een mengsel van gemalen kaas en rauwe ham. De rauwe ham kun je best met je handen uit elkaar trekken of met een scherp mes in korte stukjes snijden. Wees niet te rijkelijk met de vulling om problemen met dichtrollen te voorkomen, maar wees ook niet te zuinig aangezien je dan een hapje krijgt met enkel deegsmaak. Rol het deeg op en let hier vooral op dat alles goed wordt aangeduwd. Je rolletje kan je dan eenvoudig in portiegrootte verdelen door middel van een mes en na een kwartiertje bakken op 200°C, is het eerste hapje al gereed! De andere helft van het deeg kun je vullen met iets anders en dit tovert dan weer heel snel een hapje met een volledig andere smaak op tafel. Probeer bijvoorbeeld zalm of gehakt. Kaashapjes door verschillende kaassoorten te mengen, zijn ook erg lekker. Je kan ook kuipjes vormen met je bladerdeeg en deze vullen met vol-au-vent. Laat je creativiteit dus de vrije loop!

Wil je zelf makkelijke en lekkere bladerdeeghapjes maken en heb je meer inspiratie nodig? Bekijk dan de lekkere hapjes recepten van Solo Open Kitchen en ga aan de slag!

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Sorteer:
hoogste rating populair nieuwste Filter
  • 0Lage moeilijkheid
  • 0Gemiddelde moeilijkheid
  • 0Hoge moeilijkheid