Wil je een lekkere biefstuk maken, passend bij het lekkere wijntje dat je hebt staan en de lokale groente die je hebt liggen? Een sappige biefstuk, een van de meest gewaardeerde stukken vlees van het rund, past bij elk jaargetijde, gelegenheid en moment van de dag. De meeste zullen het als lunch of avondmaaltijd eten. Je kunt op vele manieren een biefstuk bakken. We bedoelen niet alleen rood, medium of doorbakken. Snijd het in stukjes en prik het aan een stokje. Of bak het rosé en snijd er flinterdunne lapjes van. Heb je ooit een malse steak van de barbecue gegeten?

Populaire biefstuk gerechten

Een traditionele biefstuk eet je met pepersaus, groenten, friet of aardappeltjes. Ook het Franse gerecht 'boeuf bourguignon' is een absolute klassieker van runderlappen. Ook kun je hiervoor biefstuk gebruiken, hoewel de meeste koks een biefstuk liever zo puur mogelijk zullen laten om de smaak van het vlees goed te kunnen proeven. Om het vlees meer smaak te geven, zorg ervoor dat je biefstuk bij een kwaliteitsslager koopt en goed op kamertemperatuur laat komen voordat je het gaat bereiden. Wat dacht je van een frisse salade met biefstukreepjes? Of gril spiesjes met stukken malse biefstuk, paprika en ui. Hier worden zelfs kinderen blij van.

Kampioen-combinaties met biefstuk

Sommige gerechten en ingrediënten zou je gewoon niet los van elkaar moeten zien. Zoals biefstuk en brood, biefstuk en Oosterse sojasaus en biefstuk en champignons. Dat zijn onverslaanbare combinaties. Drink een frisse rode wijn bij de gebakken biefstuk van de barbecue. Bij de Oosterse salade met sesamzaad en biefstukreepjes drink je een frisse rosé. Bij de traditionele biefstukgerechten, met een rijke saus, warme groenten en aardappelen kies je voor een volle rode wijn, zoals een Merlot of Pinot Noir. De bierliefhebbers drinken een trappist bij hun onverslaanbare dichtgeschroeide biefstuk met kruidenboter en frieten. Wat is jouw favoriete combinatie met biefstuk?

Biefstuk bakken met Solo Open Kitchen

Kortom; je kunt met een mals stukje biefstuk iedereen blij maken. Bekijk daarom onze selectie aan biefstuk recepten en laat je inspireren!

Solo’s kooktips en keukengeheimen

Keukenhulp nodig? Hey, hallo, daar is Solo! Wij selecteerden voor jou de slimste tips, handigste trucjes en lekkerste recepten om elke keer een tiptop gerecht op tafel te zetten.

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Sorteer:
hoogste rating populair nieuwste Filter
  • 0Aardappel
  • 0Pasta
  • 0Rijst
  • 0Salade
  • 0Brood en sandwiches
  • 0Patisserie
  • 0IJs en fruit
  • 0Drank
  • 0Soep
  • 1Wild
  • 14Vlees
  • 0Vis, schaal- en schelpdieren
  • 0Gevogelte
  • 0Saus en dressing
  • 0Ei
  • 0Zuivel en kaas
  • 2Groente
  • 0Dessert
  • 0Chocolade

Toon meer lekkers