Artikel ***** (1 stem)

Zonnige lenterecepten met primeurgroenten

Ook opgelucht nu de gure wintermaanden achter de rug zijn? Wij alvast wel! Tijd om wat levendige kleuren en subtiele lentesmaken aan je gerechten toe te voegen. Want geef toe: kan jij weerstaan aan de lokroep van die dagverse primeurgroentjes in de groentenafdeling van je supermarkt?

Pluk de dag, eet primeurgroenten

Een evenwichtig dagelijks voedingspatroon is ondenkbaar zonder een royale portie groenten. Als volwassene heb je aan 300 gram groenten per dag voldoende. Maar niet elke groente bevat dezelfde vitaminen en mineralen. Variëren is dus de boodschap! En nergens vind je meer variatie en natuurlijke smaak dan in de eerste groenten van het nieuwe seizoen.

Een natuurlijk pepmiddel

In de lente zijn asperges, tomaten, broccoli en bloemkool top! Maar ook frisgroene jongelingen zoals ijsbergsla, waterkers en spinazie doen het prima in de lentekeuken. Vers van het veld op je bord zijn ze het allerlekkerst: gestoomd en kort gestoofd in een klontje Solo geven ze hun rijke smaak helemaal vrij. Omdat primeurgroentjes zo pril van structuur zijn, hoef je ze maar kort te garen. Zo blijven alle goede bestanddelen optimaal bewaard en leveren ze kracht en energie om de dag vlot door te komen.

Maar natuurlijk zijn er nog meer manieren om primeurgroenten met respect te bereiden. Wij zochten voor jou alvast onze 10 lentefavorietjes uit...

Meer oppeppende kookinspiratie voor deze lente?

Andere Solo-leden over dit artikel (0)