Artikel **** (4 stemmen)

Zoete taarten voor het zondags bezoek

Echte zoetekauwen zijn hier aan het juiste adres. Want wie taart zegt, zegt vaak ook "zoet". Ideaal bij een kopje koffie of thee als er bezoek komt!

Voor het deeg:

Afhankelijk van wat je wil bereiden, kun je kant-en-klaar deeg gebruiken of zelf deeg maken. Zanddeeg is bijvoorbeeld heel simpel en je hebt de ingrediënten meestal wel in huis: Solo, bloem, eieren, melk en suiker. Het liefst maak je het deeg enkele uren op voorhand.

Extra tip: Om een mooie blinkende rand te krijgen, strijk je de buitenste zijkanten van het taartdeeg in met wat eierdooier voor je het in de oven steekt.

Voor de vulling:

De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies voor seizoensfruit, noten, chocolade, verse kaas, koekjes, snoep, … Laat je fantasie de vrije loop! Kies voor één of twee overheersende ingrediënten. Dat komt de smaak van je taart ten goede!

Extra tip: leg op de taartbodem een laagje fruit voor je de vulling er overgiet. Dat geeft je taart nog meer smaak!

Werk je taart af zoals een echte banketbakker, met een laagje gelei of met een eimengsel. Klop een ei en voeg Solo, suiker en amandelpoeder toe. Strijk dit mengsel een kwartier voor de taart uit de oven mag, over de taart. Onweerstaanbaar!

En zoete crumble?

Een heel eenvoudige zoete taart is crumble. Leg wat seizoensfruit in een taartvorm, strooi er het verkruimelde deeg over en zet in de oven. Heerlijk!

Alvast enkele ideetjes:

 

Andere Solo-leden over dit artikel (3)

Gepost door Arnold V.D. op 25 april 2015 om 07u39

Beste mijnheer, mevrouw, Ik heb ooit in het maandblad van destijds "Kreatieve Keuken" een recept gevonden voor het bakken van een overheerlijke "Nona" rijsttaart maar dat blad met recept ben ik kwijt geraakt, kan u mij dat recept terug bezorgen a.u.b? Met dank.

Gepost door Solo op 27 april 2015 om 19u33

Beste Arnold, we weten niet meteen over welk recept je het hebt. Je kan wel op https://www.solo.be/nl/zoeken/rijsttaart/ even meekijken in de kookpotten van andere gebruikers en inspiratie opdoen voor een heerlijke rijsttaart! Groetjes

Gepost door senne4 op 24 augustus 2015 om 02u09

ik zelf heb een goe recept van een rijsttaart stuur mij u adres door dan kan ikhet u opsturen mijn aderes is vaartstraat 14 in zele