Artikel (0 stemmen)

Zo bak je zelf een taartbodem

1) Rol het deeg zo dun mogelijk uit op bakpapier. Heb je geen deegrol? Dan kun je een fles gebruiken.

2) Prik, voor je de vulling toevoegt, met een vork in het deeg, zodat de korst knapperig blijft.

3) Bak het deeg ‘blind’ op voorhand. Leg het deeg in een taartvorm en bedek het met bakpapier en daarop kikkererwten, droge bonen of rijst. Zo blijft het deeg mooi op zijn plaats. Bak het deeg 10 – 15 minuten op 160°C in de oven. Laat afkoelen en haal het gewicht en het bakpapier weg.
Wil je een mooie goudbruine bodem? Bak het deeg dan blind op 200°C. Ideaal voor fruittaarten!

4) Voeg daarna pas de vulling toe. Zoet of hartig? Jij kiest.


Welk taartdeeg gebruik je?

Quiches en hartige taarten

Zoete taarten

En de overschotjes?

Welk keukengerief heb je nodig voor taart?

Op zoek naar quiche- en taartrecepten?
Kijk hier.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)