Artikel **** (3 stemmen)

Zelf risotto maken

Risotto (letterlijk vertaald als ‘kleine rijst’) is een traditionele Italiaanse rijstbereiding. Het is rijst met een korte, ronde korrel en bevat meer zetmeel dan andere soorten rijst. De bekendste rijstsoort is de ‘Arborio’, die op de Povlakte groeit.

Hoe maak je zelf risotto?
Bak eerst de rijst en kook ze vervolgens heel zachtjes in bouillon. Roer tijdens het koken zo weinig mogelijk, anders gaat de korrel kapot en wordt het geheel te papperig. Vaak wordt risotto gecombineerd met geraspte parmezaan. Die voeg je pas op het allerlaatste toe, als de pan al van het vuur is.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit artikel (3)

Gepost door M.THIELEMANS op 13 juni 2015 om 19u12

Ben van dezelfde mening. Vroeger gemakkelijker !

Gepost door Solo op 13 oktober 2015 om 07u05

Hoi M. Thielemans, bedankt voor je reactie. Ook jij mag ons gerust zeggen waarom je dit vindt. Zo kunnen we onze website optimaliseren en duidelijker maken waar nodig. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties