Artikel ***** (4 stemmen)

Wij willen witloof!

Ein-de-lijk… ons Belgische witloof is weer helemaal in seizoen. Wij zijn klaar om ervan te smullen: gestoofd, gewokt of in een pittig soepje …

Er zijn duizend-en-één manieren om heerlijk witloof op tafel zetten. En wie het slimaanpakt, kan zelfs de jongste eters in huis overtuigen. Het bittere kantje datzij nog moeten leren te appreciëren kan je verzachten door het hart van dewitloofstronk te verwijderen, of door tijdens de bereiding een beetje honingtoe te voegen.

Witloof, 3 x anders

 Onze vers-test-tip: wrijf twee stronkjes witloof lichtjes tegen elkaar. Als ze een piepend geluid maken, zijn ze vers!  

Wil je echt genieten van topwitloof in de 3 recepten hieronder? Kies dan bij voorkeur kraakverse stronkjes die geteeld zijn in volle grond. Let op de vermelding ‘grondcultuur’ die je op de zakjes vindt (of vraag het gewoon even aan je groentenboer). Onze vers-test-tip: wrijf twee stronkjes witloof lichtjes tegen elkaar. Als ze een piepend geluid maken, zijn ze vers!

Kan iedereen!

Gewokte runderlapjes met witloof, gember en chili

****
60 min

Pan op hoog vuur, ingrediënten snijden en wokken: dit oosterse recept zet je zelfs als onervaren kok snel op tafel. Simpelweg lekker!

Net dat ietsje meer

Tortilla met witloof, chorizo en groene olijven

*****
35 min

Een Belgisch-getinte variant op de klassieke Spaanse aardappelomelet! ’n Smakelijke uitdaging om vandaag eens zelf te proberen?

Voor de durvers

Loempia met witloofjulienne, sojascheuten en gemarineerde kipreepjes

*****
30 min

Loempia’s maken moeilijk? Welnee, na een paar exemplaren heb je de juiste vorm in de vingers.  Zeker het proberen waard, want ze zijn overheerlijk!

Krijg je maar niet genoeg van ons Belgisch witloof? Hier staan nog veel meer recepten voor je klaar.

 

Andere Solo-leden over dit artikel (0)