Artikel ***** (1 stem)

Welke kruiden gebruik je in welke gerechten?

  • 1 reactie
  • 11 keer bewaard
  • 27.608 keer bekeken

Kruiden voegen iets extra's toe aan je gerechten.

Als je met gedroogde kruiden werkt, strooi ze dan eerst op je eigen hand. Op die manier heb je een beter zicht op de hoeveelheid die je gebruikt en bovendien vermijd je dat er stoom uit de pan in het potje terechtkomt. Die kan er immers voor zorgen dat de kruiden samenklonteren.

Welke kruiden je het best gebruikt in welke gerechten verneem je in onderstaande tabel.

Basilicum
pesto, tomaten, witte bonen, pasta
 
Bieslook
dressings, dipsauzen, tomaten, eieren, vis
 
Bladselder
bouillons, soepen, vis, erwtensoep, marinades
 
Bonenkruid
gedroogde peulvruchten
 
Citroenmelisse
vis, vruchtensalades
 
Dille
dressings, komkommers, eieren, vis
 
Dragon
dressings, gevogelte, marinades
 
Kervel
dressings, komkommers, courgettes, tomaten, vis, eieren
 
Koriander
Mexicaanse, Thaise en Noord-Afrikaanse gerechten
 
Laurier
bouillons, stoofschotels, marinades
 
Marjolein
tomaten, rundsvlees, varkensvlees, gehakt
 
Munt
lamsvlees, vruchtensalades, als garnituur
 
Oregano
tomaten, pizza's
Peterselie
dressings, bouillons, soepen, vis, eieren, marinades
Rozemarijn
tomaten, varkensvlees, marinades
Salie
kalfsvlees, lamsvlees, salades
Tijm
bouillons, soepen, lamsvlees, marinades



Heerlijke recepten met Solo en verse kruiden in de hoofdrol?

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit artikel (1)

Gepost door delmaar54 op 23 april 2017 om 06u48

heel leerrijk :)

Gepost door Solo op 26 april 2017 om 10u40

Hoi Delmaar54, bedankt! Fijn om te horen dat je het interessant vond! Groetjes, het Solo-team