Artikel **** (2 stemmen)

Visgratin

Visgratin is zo verrukkelijk dat je er moeilijk aan kunt weerstaan. Een laagje vis in een smeuïge saus, bedekt met een knapperig korstje: dit gerecht is een culinair meesterwerkje. Visgratin past net zo goed op het menu van de grote Europese restaurants als op tafel thuis. Tevreden gezinsleden verzekerd!

Haal de smaak van de zee uit je oven

Visgratin kan je natuurlijk altijd in het restaurant op de hoek gaan eten. Maar is het niet veel leuker om dit gerecht zelf te maken? Het enige wat je hoeft te doen, is een geschikt recept volgen. Respecteer voor een geslaagde visgratin altijd de hoeveelheden, de temperatuur en de kooktijd. Probeer ook steeds heel verse vis te gebruiken. De juiste vis vinden, mag geen probleem zijn. Voor dit gerecht zijn immers heel veel soorten geschikt: tonijn, kabeljauw, leng, zeewolf, koolvis, schol …

Als je een maaltijd als die van de topchefs wilt maken, kies dan voor visgratin “à l’Ostendaise”. Daarbij vervang je de traditionele bechamelsaus door een dikke vissaus. Je kunt ook een gratin met vis en garnalen of een gratin met vis en zeevruchten bereiden. Zo accentueer je de smaak van de zee nog iets meer. Serveer brood of puree bij je gerecht en vergeet ook de citroenschijfjes niet. Die kunnen eventuele allergieën voorkomen en brengen de smaak beter naar boven.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit artikel (0)