Artikel ***** (1 stem)

Verras je gasten met de verfijning van echte vanille

  • 1 reactie
  • 4 keer bewaard
  • 8 807 keer bekeken

Verras je gasten met de verfijning van echte vanille

Van alle ijssmaken is vanille veruit het populairst bij de Belgische ijsfans. Maar waar komt die delicatesse nu eigenlijk vandaan? Vanille is een aromatische stof afkomstig uit de vruchten van de klimorchidee van het geslacht Vanilla. De peultjes van de plant worden onrijp geplukt, vochtig verhit en daarna langzaam gedroogd. Tijdens dit proces verandert de onrijpe vrucht in het gekende zwarte en glimmende vanillestokje en zorgt de vanilline erin voor een verfijnde geur en smaak.

Over echte vanille, vanille-extract en vanille-aroma

Veel producten in de winkelrekken met de vermelding ‘vanille’ erop zijn gemaakt met vanille-aroma. Dat is een aromatische stof die de smaak van het natuurlijke ingrediënt benadert. Maar als je thuis zelf desserts maakt, heb je ongetwijfeld al eens de zaadjes uit een vanillestokje gebruikt. Ideaal om een overheerlijke smaak te geven aan mousse, cake- of taartbeslag. Een extract van diezelfde natuurlijke vanille uit Madagaskar zorgt ook voor het zalige aroma in de 3 vanillesmaken van Carte d’Or. En dat verschil proef je.

Wij kozen voor jou 5 dessertcombinaties uit waarin de finesse van échte vanille helemaal tot zijn recht komt. Klaar in minder dan een half uurtje!

Andere Solo-leden over dit artikel (1)

Gepost door martine-14-Solo op 10 oktober 2015 om 09u12

Wie heeft lege dozen van Carte d'or 1.5L bijgehouden en kan ze me bezorgen? Hallo, ik heb altijd Carte d'Or Vanille in huis. Niet alleen voor onverwacht bezoek ;-) De dozen van 1.5L houd ik bij. Elk jaar bak ik namelijk massa's koekjes die voor een goed doel verkocht worden. De dozen van Caret d'Or Vanille 1.5L hebben de ideale grootte en kan ik mooi versieren. Nu eten wij in de zomer dagelijks en in de andere seizoenen ook wel veel ijs, aan 50 lege dozen kom uiteraard niet jaarlijks. Ondanks mijn oproep onder familie, vrienden en medecursiste (wantik volg ook bakkersopleiding en chocolatieropleiding) is er niemand blijkbaar fan van Carte d'Or want is er niemand die me van extra dozen kan voorzien. Wie heeft lege dozen van Carte d'or 1.5L bijgehouden en kan ze me bezorgen? [email protected]