Artikel ***** (1 stem)

Verantwoord recepten met Belgisch vlees

Om gezondheidsredenen wat minder vlees eten, het is de laatste jaren een trend geworden. We stoppen al eens graag een vegetarisch dagje in ons weekmenu en noemen onszelf trots ‘flexivoor’. Dat betekent dat we vlees bewuster consumeren en afwisselen met gevogelte, vis of plantaardige vleesvervangers. Maar vlees eten hoeft per definitie niet ongezond te zijn. Als je je favoriete stukje vlees slim kiest, zorgt het mee voor een evenwichtig voedingspatroon.

Weet wat je eet

Wat traceerbaarheid en voedselveiligheid betreft, staat België aan de wereldtop. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen controleert veebedrijven en slachthuizen om onze voedselveiligheid te garanderen.

Voor inlands rundvlees, varkensvlees en kalfsvlees bestaan kwaliteitslabels: het nieuwe generieke lastenboek voor rundvlees (dat sinds juni 2013 het Meritus-label vervangt), Certus-varkensvlees en BCV-kalfsvlees.

Zo weet je dat je met een gerust gevoel van dat stukje vlees op je bord kunt genieten.

Variëren met verrukkelijk vlees

En net omdat ons land heel wat lekkere, gezonde vleessoorten te bieden heeft, kunnen we er naar hartenlust mee variëren. Laat je inspireren door deze 12 eenvoudige, maar superlekkere Solo-recepten met gezond, inlands vlees. Smakelijk!

Andere Solo-leden over dit artikel (0)