Artikel (0 stemmen)

Varkenskroontje

Het varkenskroontje is een heerlijk stukje mager vlees, afkomstig van de rug van het varken. De typische beentjes en het vetlaagje maken deze lekkernij heel herkenbaar. Het vetlaagje zorgt er bovendien voor dat het vlees tijdens het braden extra mals blijft. Niets dan voordelen dus! Je kan met dit lekker stukje vlees meteen aan de slag.

Ben je op zoek naar een feestelijk recept, of eerder naar een receptje voor een doordeweekse dag? Laat je inspireren door onze recepten!

Varkenskroontje bereiden

Je kan een varkenskroontje op verschillende manieren bereiden: grillen op de barbecue, braden in de oven of bakken in de pan.

Het vetlaagje van het varkenskroontje geeft het vlees een lekkere smaak en maakt het extra sappig. Na de bereiding van je vlees kan je het vetlaagje verwijderen. Een gemiddeld varkenskroontje telt drie beentjes en weegt ongeveer 900 gram. Je kan het natuurlijk ook op maat laten versnijden bij de slager.

Een varkenskroontje kan je maximaal twee dagen bewaren in de koelkast. Wanneer je voorverpakt vlees koopt in de supermarkt, kijk dan goed naar de houdbaarheidsdatum. Je kan het vlees ook invriezen en enkele maanden in je diepvriezer bewaren. Ontdooi het dan een dag vóór de bereiding in je koelkast.

Varkenskroontje op de barbecue

Wat is er leuker dan samen met vrienden of familie te genieten van een lekker stukje vlees op de barbecue? De Belgen staan erom bekend van twee zaken te houden: van gezelligheid én van lekker tafelen! Daarom is barbecueën net zo populair in ons land. Onze tip om een heerlijke zomeravond nog meer smaak te geven: leg eens een varkenskroontje op je barbecue! Heb je dit malse stukje vlees al eens op je barbecue gelegd? Dan zal je het vast beamen: eens je het geproefd hebt, is het varkenskroontje een graag geziene gast op je grill!

Laat je vlees in elk geval niet te lang braden, want dan droogt het helemaal uit. Je kan het vlees best op een hoog vuur dichtschroeien, zodat het vanbinnen lekker mals en sappig blijft. Eenmaal het vlees is dichtgeschroeid, kan je het rustig verder laten braden op een deel van de barbecue waar de houtskool minder heet is.

Ontdek onze recepten met varkenskroontje of leer meer over een varkenskroontje maken. Smakelijk!

Andere Solo-leden over dit artikel (0)