Artikel ***** (1 stem)

Tips om te bakken met kinderen

Een grauwe zondagnamiddag of een druilerige vakantiedag opvrolijken? Dat doe je door met je kinderen de keuken in te duiken natuurlijk! Bakken met kinderen is de ideale activiteit om de verveling tegen te gaan en het huis te vullen met heerlijke aroma’s.

Bakplezier met de kids

Bakken is leuk! Tijd om de bakkriebels door te geven aan je (klein)kinderen, neefjes of nichtjes. Ga samen aan de slag in de keuken en geniet van gezellige quality time samen. Bakken met kinderen is de ideale manier om hen zoet te houden tijdens regenachtige vakantiedagen. Kleine creatievelingen kunnen zich helemaal uitleven en hun inspiratie de vrije loop laten bij het versieren van de bakcreaties. En nadien smullen jullie samen van huisgemaakte lekkernijen. Leuk én lekker!

Tips om te bakken met kinderen

  • Leer je kinderen alle ingrediënten kennen door samen het boodschappenlijstje op te stellen. Neem hen mee als je gaat winkelen, zodat ze alles zelf kunnen zoeken in de rekken.
  • Kijk niet naar een spatje meer of minder op het aanrecht. Nadien ruim je gewoon alles op. Samen natuurlijk!
  • Stimuleer de creativiteit van je kinderen door hen naar hartenlust taarten, koekjes en cupcakes te laten versieren. Gebruiksklare decoratie vind je in de winkel in alle geuren, kleuren, smaken en vormen.
  • Zoek het niet te ver: met klassiekers als choco, poedersuiker en jam kan je ook heel leuke en lekkere dingen doen.
  • Volg het recept en laat de kleintjes gerust alles proberen. Steek een handje toe als het wat moeilijk is. Geef uitleg bij alles wat je doet en gebruikt.
  • Niet vergeten: proeven mag niet ... proeven moét! Zo leren kinderen pas écht koken.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)