Artikel ***** (2 stemmen)

Tips om asperges te bereiden

  • 1 reactie
  • 59 keer bewaard
  • 55 838 keer bekeken

Soorten

Wit of groen, asperges zijn sowieso een topper. Maar ken je het verschil? Witte asperges worden bij ons, onder de grond en uit het licht, geteeld. Groene asperges hebben de zon daarentegen wel gezien, met als resultaat dat ze meer nutriënten en vitaminen in zich hebben. Groene asperges bevatten een hoger gehalte aan vitamine A en C, en zijn minder vezelachtig. Het verschil in kleur staat echter niet voor een verschil in kwaliteit, maar wel in smaak.

Bereiding

Maar belangrijker dan de verschillende soorten, is dat je asperges voldoende moet schillen. Anders smaken ze te bitter. Bovendien is een ongeschilde asperge ook erg draderig. Ze schillen kan je het best doen met een dunschiller.

Verder is het ook noodzakelijk dat je ze op de juiste manier kookt. Afhankelijk van de dikte kan je asperges in 8 à 10 minuten gaar koken. Dat doe je het beste al staande. Of let er in ieder geval op dat de koppen van de asperges niet onder water komen.

Bewaring

Ten slotte is het ook belangrijk dat asperges niet uitdrogen. Je kan asperges thuis enkele dagen bewaren in de koelkast, op voorwaarde dat ze in een afgesloten plastieken zak en/of overdekt worden met een natte handdoek. Om ze langer te bewaren kan je ze geschild maar ongekookt invriezen. Als je ermee aan de slag wil, mag je ze echter niet meer ontdooien! Breng ze ingevroren aan de kook.

Tip

Asperges smaken minder bitter als je een geschilde aardappel meekookt.

Andere Solo-leden over dit artikel (1)

Gepost door gerda mersie op 17 juni 2015 om 20u27

Het is zo simpel.... Groene asperges spoel je onder stromend water en dan snij je 2cm stengel onderaan eraf. Dompel in kokend water met een beetje zout voor zo'n 5 minuutjes en ze zijn klaar ....nikske te pellen... Witte zijn een beetje gevoeliger en moet je behoedzaam schillen met een aardappelschilmesje(wat een woord....)ook eerst spoelen en onderaan lynchen. Dompel in kokend water voor zo'n 5 minuutjes , draai het vuur uit en laat de asperges lekker verder garen gedurende 15 minuten. Gebruik verder je fantasie om ze te serveren en geniet nog nu van het aanbod xxx