Artikel ***** (2 stemmen)

Recepten voor papillot op de barbecue

Wij Belgen zijn dol op barbecueën. Zo gauw het eerste schuchtere zomerzonnetje onze tuinen, terrassen en balkonnen verwarmt, wordt de grill verhit. Natuurlijk passeren dan alle geliefde klassiekers de revue, van ribbetjes en brochetten tot worstjes en steaks. Maar wist je dat je je barbecue ook als oven kan gebruiken? Door je ingrediënten samen 'op te sluiten' in een zakje van aluminiumfolie en dat op de grill te garen, krijg je een prachtige harmonie van smaken...

Hoe maak je van een papillot een echte smaakbom?

Een papillot klaarmaken op de barbecue is niet moeilijk. Maar om alle smaken maximaal te bewaren is het belangrijk dat je enkele regeltjes in acht neemt. Zorg bijvoorbeeld dat je strook aluminiumfolie drie keer zo lang is als het stuk gevogelte, vis of vlees dat je gaat klaarmaken. Leg de strook met de matte kant op tafel (zo zit de warmtegeleidende kant aan de buitenzijde). Bestrijk de glanzende zijde tot enkele centimeters van de rand met wat Solo vloeibaar. Leg er dan je hoofdingrediënt bovenop, samen met de smaakmakers die je wilt gebruiken: verse en gedroogde kruiden, fijngesneden groentjes, olijven, witte wijn, ... Vouw daarna de randen van de papillot dicht als een zakje. Let erop dat alle randen perfect gesloten zijn, zodat er geen stoom (en dus ook geen smaak) kan ontsnappen. Leg de papillotten op de rooster van je bbq en laat ze garen.

Zelf eens aan de slag gaan met deze smaakpakketjes? Wij zochten alvast 10 makkelijke receptjes voor jou uit, van heerlijke hapjes tot smaakvolle desserts.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)