Artikel (0 stemmen)

Recepten voor fruittaarten in seizoen

Eén blik op de groente- en fruitafdeling van je favoriete supermarkt zegt genoeg: haast elke fruitsoort is tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar. Maar toch hebben ze allemaal hun eigen topseizoen. Op het oogstmoment zitten deze heerlijke vruchten boordevol vitaminen en smaak. En door het grote aanbod zijn ze dan ook meestal het goedkoopst. Da's een dubbel voordeel!

Een kus van Moeder Aarde en een bank vooruit

Door te genieten van inheems seizoensfruit doe je ook iets goeds voor het milieu. Dat hoeft tenslotte niet ingevoerd worden vanuit het buitenland. Daardoor beperk je onnodig vervoer. Bovendien heeft het fruit een zomer lang gerijpt onder de zon. Dat betekent dat er geen kostbare energie voor de verwarming van serres verloren ging. Geeft dat geen goed gevoel?

Oogst succes met je lekkerste fruittaarten

In september en oktober kunnen we volop de rijkdom proeven van ons eigen herfstfruit: appelen, peren, druiven, pruimen, perziken en nog veel meer lekkers uit de natuur. Niet alleen heerlijk om je tanden in te zetten, maar ook perfect om de lekkerste fruittaarten mee te bakken. Vers van de pluk in je oven worden deze zalig zoete vruchten dé sterren van je zelfgemaakt gebak met Solo.

Haal dus je favoriete herfstfruit op de markt, in de supermarkt of oogst het in je eigen tuin. Wij geven je alvast inspiratie voor 15 superlekkere taarten met seizoensfruit van bij ons. Succes gegarandeerd!

Ontdek de nieuwe oogst: 15 fantastische fruittaarten

Andere Solo-leden over dit artikel (0)