Artikel (0 stemmen)

Pasen

Elke familie vindt het belangrijk om met Pasen smaakvolle, feestelijke gerechten op tafel te zetten. Christenen die 40 dagen hebben gevast en met Pasen het einde van de vastentijd vieren, zullen dat zeker beamen. Paasrecepten zijn er in alle soorten en maten. Afhankelijk van de streek, het budget, de zin of het talent om te koken, zal elk gezin zijn eigen keuze maken. Toch is er ondanks die verschillen ook één vaste waarde: de paaseieren. Als voorgerecht of dessert zijn ze hét symbool van Pasen.

Een gelegenheid om eieren, lamsvlees en chocolade te eten

Deze drie symbolische paasingrediënten vind je in bijna alle paasrecepten terug. Eieren worden soms als voorgerecht en soms als nagerecht geserveerd. Om een mooi voorgerecht te creëren, bak je de eieren best in een metalen ring. Als dessert kan je zowel gesuikerde als chocolade eitjes opdienen. Het lamsvlees vormt het hoofdgerecht. Hierbij is de keuze van het stuk vlees, het aroma en de gaarheid van groot belang. De lamsbout draagt de voorkeur. Om even grote stukken te krijgen, kan je de bout voor het braden best uitbenen, in stukken snijden en samenbinden. Chocomousse wordt als populair dessert nog lekkerder als je het mengt met fruit en bestrooit met de kruimels van Bretoense zandkoekjes. De mogelijkheden zijn eindeloos, aan jou om de beste keuze te maken en een onvergetelijk paasmaal te serveren.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit artikel (0)