Artikel **** (3 stemmen)

Overheerlijke recepten voor marinades

Nu het barbecuestel weer uit het tuinhuisje is gehaald – en als het weer wat meewil – kan het grillseizoen officieel beginnen! Maar: de kans is groot dat het barbecue-assortiment van je supermarkt tijdens de komende warme weekends weer in een mum van tijd uitverkocht is. Daarom: ga gewoon aan de slag met verse ingredïenten en zelfgemaakte marinades! Geef je favoriete stukje kip, vlees, vis of groente een heel eigen twist met zo'n heerlijke mix van olie of Solo vloeibaar, azijn en originele specerijen. Succes op je grillfeestje gegarandeerd!

De 4 grote voordelen van marineren

 1. OPTIMALE SMAAK
  Het belangrijkste voordeel is… smaak, natuurlijk! Door te marineren laat je het aroma van je smaakgevende bestanddelen (zoals verse of gedroogde kruiden) via de binding met een vloeibare vetstof en azijn of citroensap maximaal op je gerechten inwerken. Dat geeft een intensere smaak, waardoor het niet nodig is om extra zout toe te voegen. Een stuk beter voor je gezondheid dus.
 2. MAKKELIJKER VERTEREN
  Kip, vlees en vis worden malser door de 'zure' bestanddelen in een marinade, zoals citroensap of azijn. Dat maakt de eiwitten die erin zitten makkelijker verteerbaar.
 3. BETER BEWAREN
  Je geeft schadelijke bacteriën veel minder kans om zich te ontwikkelen. Dat is ook de belangrijkste reden waarom er in veel gerechten uit landen met een tropisch klimaat marinades worden gebruikt.
 4. MEER SAPPIGHEID
  Marinades zorgen ervoor dat er een isolerend laagje omheen je barbecuegerecht wordt gevormd, waardoor het aanwezige vocht tijdens het bakken niet zo snel verdampt. Het resultaat: een heerlijk sappig gebakken stukje kip, vlees of vis op je bord.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)