Artikel **** (1 stem)

Originele tapasgerechtjes

Tover de zon op je bord!

Iedereen kent tapas: tal van gerechten die symbool staan voor een relaxte levensstijl waarbij genieten en samenzijn met vrienden en familie het allerbelangrijkste zijn. Ideaal voor een zomers etentje, om bij te babbelen en te knabbelen bij een glaasje frisse cava!

Een wereldse mix aan smaken

Traditioneel zijn tapas Spaans. Ze werden oorspronkelijk als een soort aperitiefje aangeboden om je drank te bedekken tegen insecten. Ondertussen zijn tapas uitgegroeid tot een volwaardige maaltijd met tal van smaken. Je vindt tapas trouwens in elke mediterraanse cultuur terug: in Griekenland heten ze mezze, in Italië serveren ze dan weer overheerlijke antipasti. En waarom ook niet 's kiezen voor Japanse sushi?

Alles kan: het komt erop aan met verse producten te werken en vis, vlees en groente te combineren. Ze zijn heel makkelijk te maken en oogsten altijd succes bij je gasten. Van kleine balletjes, tot sushi of brochettes: je vindt in elk werelddeel tal van inspiratie!

Hieronder alvast enkele ideetjes:


Haal hier maximale inspiratie met onze recepten.

Ook voor de kleintjes!

Ook kinderen zijn gek op tapas. Probeer bijvoorbeeld volgende ideetjes 's uit. Wedden dat ze hun buikje vol eten?

  • Ga de Italiaanse toer op met spiesjes van bolletjes mozzarella en sappige kerstomaatjes. Sommige kleine kinderen hebben wel iets tegen 'die vieze groene dingetjes'. Voor hen laat je de basilicum dus het best achterwege.
  • Ook een stukje pizza margherita of pizza met ham is altijd een schot in de roos. Je kunt die zelf maken met bakklaar deeg, waaruit je met een vormpje kleine rondjes snijdt.
  • Het kan ook simpeler: maak verse minisandwiches met een sneetje gerookte vis of kaas. De meeste kinderen houden ook van een stukje tortillataart.
  • Maar vooral, laat je kinderen ook proeven van het 'grotemenseneten': zo ontdekken ze nieuwe smaken. Wie weet wordt het wel hun lievelingsmenu!

Andere Solo-leden over dit artikel (0)