Artikel **** (2 stemmen)

Organiseer je eigen paasbrunch!

Organiseer je eigen paasbrunch!
transparante png
Kokerellen.be

Kokerellen.be

instagram pinterest other
55 Recepten
50 Volgers
Een paasbrunch organiseren is een eitje, als je maar weet hoe!

  1. Presenteer je gasten een goede mix van lichte en wat zwaardere gerechten. Het is een feestdag, dus natuurlijk mogen we eens “all out” gaan. Maar een salade, een fruitgerechtje of een lekker soepje zoals deze klassieke tomatensoep doet altijd deugd. Zet dus naast je quiche of gebak ook een aantal lichtere gerechten op tafel.

  2. Kies liever drie of vier gerechten waarvoor je je comfortabel bij voelt, dan zes of zeven verschillende gerechten waarvoor je de hele dag in de keuken moet staan. Zo hebben je gasten meer tijd om met jou babbelen.

  3. Kies gerechten die je een de dag op voorhand kan klaarmaken. Ga voor een quiche die je enkel nog maar hoeft op te warmen. Of haal verse pistoletjes bij de bakker en serveer ze met zelfgemaakte slaatjes en fruit dat niet snel verkleurt.

  4. Een grote familie? Verdeel dan het werk en laat je familieleden zelf iets meebrengen. Zo kan iedereen doen wat hij of zij het liefste doet. Laat de hobbybakker het dessert voor zijn rekening nemen en besteed de inrichting uit aan het familielid met een oog voor interieur en styling.

  5. Je hoeft niet alles zelf te maken. Geen tijd meer voor die verse lemonade? Dan is een lekker drankje uit de winkel ook prima. Giet je kant-en-klare drankjes over in een mooie kan om ze naar een ander niveau te tillen.

  6. Gebruik een lange tafel waar alle gasten samen aan kunnen zitten. Dat is gemakkelijker voor het overzicht en ook supergezellig! Ga ook helemaal op in het paasthema. Een beetje kitsch kan dus geen kwaad. Heb je een beperkt budget? Gebruik dan eetbare elementen om je tafel te versieren. Ga voor eitjes (zoek een DIY-voorbeeld om ze te verven of op te smukken) of haal bloesemtakken en groen uit je tuin of uit het bos. Zet verse kruiden in kleurrijke potjes op tafel. Die zijn niet alleen mooi, je kamer zal er ook heerlijk door ruiken. Vers fruit op tafel kan er ook fantastisch uitzien. Daar kan je achteraf nog lekker van smullen.

  7. Natuurlijk mogen we de kinderen en het eieren zoeken niet uit het oog verliezen. Gebruik een mix van hardgekookte eitjes en chocolade eieren. Een hele berg eitjes geraapt? Geen probleem: verwerk een deel ervan gewoon in je paasbrunch. Lekker toch bij zo'n vers pistoletje?

Nog inspiratie nodig? Deze gerechtjes maken voor mij het ideale paasmenu, waarbij je alle voorbereidingen gemakkelijk een dag vooraf kan doen:

Inspiratie nodig voor jouw paasmenu? Blogster Elien staat klaar voor jou!
Komen de kookkriebels naar boven? Ga aan de slag met deze paasrecepten!

Andere Solo-leden over dit artikel (0)

Toon alle Meer artikels van onze bloggers