Artikel (0 stemmen)
Ontdek dé onmisbare smaakmaker van jouw keuken: mosterd
Het aroma van Amora-mosterd is een onmisbare smaakmaker in de keuken. Die mag dus zeker niet ontbreken in je voorraadkast.
Gastronomisch gebruik mosterd
Mosterd geeft worst, kaas of een lekkere zelfgemaakte hotdog extra pit. Maar ook aan sauzen bij vlees- of visgerechten voegt deze mosterd een extra smaakdimensie toe. Een mals kalfs- of varkensgebraad behoudt dan weer zijn sappigheid als je er voor het bakken een dun laagje Amora-mosterd op strijkt.
Mosterd: tip en weetjes
Wees vooral niet bang om te veel mosterd toe te voegen aan een gerecht. Tijdens het verhitten verdwijnt de scherpte van de mosterd en blijft alleen het rijke aroma bewaard.
Onze moeders en grootmoeders waren al fan van het pittige mengsel van gemalen mosterdzaadjes, azijn, water, suiker, zout en specerijen. Zo kennen echte curieuzeneuzen intussen moeders geheime ingrediënt: een ouderwetse rundsstoverij dek je tijdens het sudderen af met een witte boterham besmeerd met Amora-mosterd. Dat zorgt niet alleen voor een mooie binding maar geeft je stoofvlees een heerlijk volle smaak.
Recepten met mosterd
Maar het gele goud heeft nog zoveel meer te bieden in de keuken. Ontdek 20 recepten uit moeders keuken waarin mosterd de absolute smaakmaker is.
- Clafoutis van tomaten met hesp
- Kippenbillen met mosterd en aardappelen in de oven
- Courgettetaart met verse geitekaas en mosterd
- Steak met mosterdsaus
- Kip met korst van mosterd
- Slasaus
- Zachte vinaigrette met mosterd
- Gratin met zonnegroenten op 'crumble' wijze
- Aardappelgratin
- Quiche à la Dijonnaise
- Tagliatelle met garnalen en pesto van basilicum met mosterd
- Rundgehakt met aardappelpuree
- Salade met rund en verse munt
- Kalfsragout met mosterd
- Boeuf Bourguignon
- Groentesoep met mosterd
- Fijne taart met asperges
- Vinaigrette met mosterd
- Lamsbout voor Pasen met mosterd
- Cake met mosterd