Artikel (0 stemmen)

Ontdek dé onmisbare smaakmaker van jouw keuken: mosterd

Het aroma van Amora-mosterd is een onmisbare smaakmaker in de keuken. Die mag dus zeker niet ontbreken in je voorraadkast.

Gastronomisch gebruik mosterd

Mosterd geeft worst, kaas of een lekkere zelfgemaakte hotdog extra pit. Maar ook aan sauzen bij vlees- of visgerechten voegt deze mosterd een extra smaakdimensie toe. Een mals kalfs- of varkensgebraad behoudt dan weer zijn sappigheid als je er voor het bakken een dun laagje Amora-mosterd op strijkt.

Mosterd: tip en weetjes

Wees vooral niet bang om te veel mosterd toe te voegen aan een gerecht. Tijdens het verhitten verdwijnt de scherpte van de mosterd en blijft alleen het rijke aroma bewaard.

Onze moeders en grootmoeders waren al fan van het pittige mengsel van gemalen mosterdzaadjes, azijn, water, suiker, zout en specerijen. Zo kennen echte curieuzeneuzen intussen moeders geheime ingrediënt: een ouderwetse rundsstoverij dek je tijdens het sudderen af met een witte boterham besmeerd met Amora-mosterd. Dat zorgt niet alleen voor een mooie binding maar geeft je stoofvlees een heerlijk volle smaak.

Recepten met mosterd

Maar het gele goud heeft nog zoveel meer te bieden in de keuken. Ontdek 20 recepten uit moeders keuken waarin mosterd de absolute smaakmaker is.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)