Artikel ***** (1 stem)

Noten gebruiken in je gerechten

We durven noten wel eens te vergeten. Of beter: we durven wel eens te vergeten dat noten meer te bieden hebben dan louter decoratie. Nu zijn ze trouwens op hun best. Vers, natuurlijk en enorm smaakvol.

Kies voor een krokante toets in salades, of dresseer ze met natuurlijke notenolie. Ga voor een verfrissend gerechtje, dat niet alleen lekker fris maar ook verrassend is. Of ga volledig op in het seizoen en combineer noten met andere kraakverse seizoensproducten. Onthoud dat kaas dé krak is voor een geslaagd notenrecept. En laat je verbazen door njammie notendesserts!

Wedden dat je ze nooit meer zal vergeten?


Verfrissend

Zalmfilets met gemengde salade en notenvinaigrette
Chutney met noten en peren
Gegrilde aubergine met notenkorstje
Varkensvlees met hummus van cashewnoten
Zomerse frisésalade met geroosterde kip en pindas


Van 't seizoen

Selderroomsoep met kaaskorstjes en noten
Parelhoen met lindebloesem en gedroogde vruchten
Gebakken zeetong met noten
Gekonfijte kwartel met linzensalade en notenolie
Risotto van bospaddenstoelen met parmezaan en notenolie
Gebakken everzwijnfilet gepaneerd met noten en vijgen uit de oven


Kaas

Briekroketjes op een salade van veldsla en walnoot
Tapas van noten, roquefort en peer
Stoofappels met geitenkaas
Risotto van gebakken bloemkool met pittige hervékaas en noten
Wrap van hertenkalf met vijgensaus en salade van geitenkaas en walnoten


Dessert

Frambozenmuffins met nootjes
Chocolaschijfjes
Chocolade en pecannoten muffins
Notencake
Chocolademousse met vijgen en notencrumble
Parfait van banaan en yoghurt met gekaramelliseerde pecannoten

 

Andere Solo-leden over dit artikel (0)