Artikel **** (1 stem)

Mosselsaus

Mosselen met friet is een bijzonder geliefd gerecht in België en een groot deel van Noord-Frankrijk. De mosselsaus bij deze heerlijke maaltijd kan je gemakkelijk zelf maken. De versie op basis van witte wijn is veruit het populairst en helemaal niet moeilijk om te bereiden. Maar niets houdt je tegen om zelf een eenvoudig recept voor mosselsaus uit te proberen. Door enkele vertrouwde ingrediënten uit je dagelijkse keuken te combineren zet je in een mum van tijd de heerlijkste mosselpotjes op tafel.

Een scheutje creativiteit doet wonderen

Doorgaans bestaat de basis van een klassieke mosselsaus uit een mengsel van witte wijn, zoals Muscadet, sjalot, peper en geurige kruiden zoals peterselie, tijm en laurier. Maar laat je creativiteit gerust de vrije loop door die ingrediënten aan te passen of nieuwe smaakmakers toe te voegen. Zo kan je bijvoorbeeld een beetje citroen, curry, dragon en zelfs room toevoegen. De hoeveelheid van elk ingrediënt hangt af van je eigen smaak en voorkeur.

Je kunt mosselen met friet ook combineren met currysaus. Die brengt de typische smaak van de mosselen mooi tot uiting. Of waarom niet eens een saus op basis van een roquefortkaas proberen? Iets gewaagder misschien, maar je zult merken dat die kaas heel goed bij mosselen met friet past. En wat drinken we daarbij? Een goed gekoelde pinot blanc uit de Elzas of een licht witbier zijn ideaal als begeleider.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)