Artikel ***** (2 stemmen)

Meimaand, feestmaand!

Vier je een Moederdag-, communie- of lentefeest deze maand? Laat je inspireren door onze originele feesttips en heerlijke recepten die je makkelijk vooraf kan maken. Nu alleen nog even duimen voor mooi weer…

Deze menu’s kan je makkelijk vooraf klaarmaken. Zo heb je meer tijd om te genieten van het feest…

De eindejaarsperiode is alweer een tijdje achter de rug, dus de zin om gezellig samen te vieren steekt weer stilaan de kop op. Wij Belgen feesten er ook graag in het voorjaar op los. Of het nu Moederdag is, een communie- of lentefeest, of gewoon het eerste zonnige weekend van de maand… elke reden is goed genoeg om met de hele familie en je beste vrienden aan tafel te gaan. En als het even kan: liefst in openlucht! Solo trekt je feest alvast op gang met een paar handige tips…

Het feest: wie, wat en waar?

Dé hamvraag die je je moet stellen: wie nodig ik uit? Maak je er een intiem feestje van met alleen je naaste familieleden of wordt het iets groots met vrienden en buren erbij? Maak vooraf een lijstje en let erop dat je niemand vergeet. Afhankelijk daarvan kan je perfect bepalen wat er op tafel komt.  
Hoe hard je ook duimt voor mooi weer op je feestdag, je bent altijd een beetje overgeleverd aan de gratie van de weergoden. Zelfs al wordt er heerlijk zacht lenteweer voorspeld, met enkele partytenten voorkom je dat je feest – letterlijk — in het water valt. En die hoef je echt niet zelf te kopen meestal zijn er wel mensen in je familie- of vriendenkring waar je ze van kunt lenen. Lanceer snel een oproep op Facebook – wedden dat het werkt? Met een set kleurige lampions, bonte slingers en zelfgeknutselde versiering maak je er in geen tijd een prachtige party hotspot van!

Hou het lekker simpel

Heb je tien genodigden op je feest of ga je met zijn veertigen aan tafel… maakt niet uit. Hou het simpel in de keuken. Kies lekkere receptjeszoals ons aspergemenu, bijvoorbeeld die je makkelijk vooraf kan voorbereiden of die je de dag zelf gewoon hoeft op te warmen. Zo kan je zelf ook maximaal van het feestplezier genieten en bij je gasten aanschuiven. Wil je extra tijd en moeite besparen tijdens het feest? Serveer je menu in buffetvorm en laat iedereen z’n eigen bord samenstellen. Dat zorgt voor een heerlijk los sfeertje waar groot én klein van geniet.

Kan je nog wat inspiratie gebruiken om er een onvergetelijk feest van te maken in mei? Wij zochten voor jou 9 aspergerecepten uit die je ook vooraf kunt klaarmaken (en die je makkelijk kan uitbreiden voor een grote groep feestgasten) …

Aspergemenu

Aspergesoep met aspergerolletjes

****
60 min

Asperges hebben op zich al iets feestelijks. Maar als je ze met ham en salie in een filojasje stopt en serveert met een glaasje aspergesoep, heb je een heerlijk openingsgerechtje!

Plaattaart met asperges

*****
45 min

Het is als pizza, maar nét iets sjieker (maar even makkelijk!). Veel volk over de vloer?
Zet dan meteen twee bakplaten van deze topper in de oven, versnijd in partjes en smul!

Pannacotta met rabarbercompote

*****
60 min

Ideaal om een dagje vooraf te maken, deze lekkere dessertglaasjes met witte chocolade! Met de zelfgemaakte compote van rabarber geef e er een heerlijke lentetoets aan…

Lentemenu

Mini-quiches met geitenkaas en spinazie

****
30 min

De perfecte opener voor een gezellig feest in mei. Deze overheerljke spinazietaartjes zijn schattig om te zien én zalig om je tanden in te zetten.

Italiaans gemarineerde lamskoteletjes

*****
45 min

Lamsvlees is op en top in seizoen op dit moment. Marineer ze op z’n Mediterraans en zorg voor het ultieme lentegevoel op je meifeest…

Verse vruchtensla met vanille-ijs en iced tea van munt

****
20 min

Het leuke aan dit dessert? Dat je er naar hartenlust in kan variëren met je favoriete fruitsoorten. Zo maak je er naar eigen smaak een heuse seizoenstopper van.

Kindermenu

Traditionele tomatensoep met balletjes

***
45 min

Met deze binnenkomer heb je meteen alle jonge tafelgasten — en iedereen die even terug wil naar zijn wonderjaren — in je zak. Geef er een feestelijk toets aan met een scheutje room…

Vol au vent

*****
95 min

Haal je grootste cocotte of marmite boven en zet deze smaakvolle stoofpot op het menu. Smaakt nóg lekkerder als je het een dag vooraf maakt. Succes verzekerd bij groot en klein!

Zoete beertjescupcakes

*****
55 min

Let op: van dit dessert maak je best wat extra – dat gaat makkelijk en snel. Ze zijn zó lekker… voor je ’t doorhebt, is de hele schaal leeg. 

Nog meer receptideeën om heerlijk te feesten in de lente? Ontdek hier de lekkerste aspergerecepten om thuis zelf klaar te maken.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)