Artikel ***** (2 stemmen)

Lamsvlees recepten

Ben je een echte bourgondiër? Dan zal lamsvlees je smaakpapillen ongetwijfeld kunnen bekoren! Lamsvlees is heerlijk mals en sappig, en laat zich perfect kruiden met basilicum, rozemarijn, munt en andere kruiden. Er bestaan tal van bereidingswijzen waarbij de smaak van het lamsvlees helemaal tot zijn recht komt. Waar wacht je nog op? Ontdek deze culinaire hoogvlieger!

Variatie en bereiding

Lamsvlees is erg gevarieerd. Zo kan je kiezen voor lamskotelet, lamsfilet, lamskroontje, lamsbout… Doorgaans is lamsvlees iets vetrijker vlees, waardoor het een typische, rijke smaak heeft en een malse, sappige textuur. Kies voor vers lamsvlees en bewaar het niet langer dan een dag in de koelkast. Je kan het vlees bakken, braden, roosteren of stoven, en je kan het zeer goed combineren met specerijen zoals oregano, koriander, curry, munt, rozemarijn en basilicum. Kruid het naar jouw smaak!

Cuisson van lamsvlees

De kleur van het lamsvlees hangt af van de leeftijd van het lam en kan blank tot lichtrood zijn. De ideale cuisson voor lamsvlees is rosé, zodat het vlees nog lekker sappig en smaakvol is. Omdat lamsvlees jong vlees is, heeft het geen al te stevige structuur waardoor je het ook perfect kan stoven.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)