Van alle soorten puree die er bestaan, is knolselderpuree wellicht niet de bekendste. Wij herstellen deze variant graag in ere, want deze puree is écht superlekker! Dat knolselderpuree maken niet moeilijk is, ontdek je hier zelf.

Wij geven je graag enkele handige tips mee: 

 

  • Bij het versnijden verliest knolselder snel zijn witte kleur. Leg de stukjes knolselder in een pot met water en een scheutje azijn of citroensap om te vermijden dat ze bruin worden.
  • Als je de knolselder kookt, verliest die veel smaak. Kies er daarom eerder voor om de knolselder de bakken.
  • Stoof een klontje Solo en laat de stukjes knolselder garen in de pan. De stukjes knolselder krijgen een krokant korstje, dat achteraf extra smaak geeft aan je puree.
  • Je kan je gekookte aardappelen ook mee bakken met je knolselder. Een teentje look geeft een extra lekkere smaak.
  • Pureer alles met een pureestamper of een passe-vite.
  • Voeg pas achteraf de melk of room toe, zodat je perfect kan inschatten hoeveel vloeistof je puree nodig heeft.
  • Kruid de puree met selderijzout. 

Als je deze tips volgt, kan je met het grootste gemak heerlijke knolselderpuree maken. Wedden dat je je gasten verrast met deze originele puree?