Artikel *** (8 stemmen)

Inspiratie voor een (k)eilekkere paasbrunch

Het lange paasweekend is een ideale gelegenheid om vrienden en familie uit te nodigen voor een uitgebreide brunch. Gezellig samen aan een rijkgevulde tafel, genietend van elkaars gezelschap en heel wat zoet en hartig lekkers. Versgebakken broodjes en beleg, ontbijtkoeken, toast, vers fruit, yoghurt en plattekaas… keuze te over om ontbijt én lunch te combineren. En omdat het Pasen is, horen daar natuurlijk eitjes bij. Wil je eens wat anders dan hard- of zachtgekookt? Kies dan voor omelet! Daarmee kan je heerlijk variëren: je klutst je eieren, voegt je favoriete smaakmakers toe en bakt alles samen tot een overheerlijk pangerecht.

Goed geklutst is half gewonnen

Het geheim van een lekker smeuïge omelet? Perfect geklutste eitjes. Dat lukt het best met een vork in een ruime kom, zodat er tijdens het stevige klutsen niets over de randen spat. Klop met een draaiende beweging vanuit de pols, en dat gedurende minstens een halve minuut. Zo worden niet alleen de dooier en het eiwit perfect vermengd, het zorgt ook voor een lekker luchtige massa die na het bakken een heerlijke omelet oplevert. Tip: een omelet serveer je 'baveuse', wat betekent dat de bovenkant nog lichtjes vloeibaar mag zijn… smakelijk!

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit artikel (4)

Gepost door van walleghem op 03 april 2015 om 14u42

Ik ga ze alle drie uitproberen. Ze zien er erg lekker uit !

Laad meer reacties

Smaakt het naar meer? Proef ook: