Artikel ***** (1 stem)

Heerlijke recepten met puree

Ga de herfst te lijf met stoemp!

Nederlanders hebben hun traditionele stamppot, Duitsers zweren bij Eintopf en Britten gaan massaal voor mash and peas. Maar wij Belgen zijn apetrots op onze stoemp! Van oorsprong was het een eenvoudig Brussels volksgerecht met aardappelen, knol- en bladgroenten, ui en vlees. Maar intussen is stoemp synoniem geworden voor een stevig eenpansgerecht waarin je je creativiteit gerust de vrije loop mag laten.

Pimp je stoemp

Stoemp is hip. Je kan in het najaar geen brasseriekaart openslaan of er staat wel een gerecht met stoemp op het menu. En terecht: stoemp is ten slotte de lekkerste manier om je te wapenen tegen het geweld van herfstbuien en windvlagen. Maar ook thuis is het poepsimpel om je eigen versie op tafel te zetten. Het leuke is dat je eindeloos kan variëren. Verrijk de basis van lekker bloemige aardappelen - Bintjes zijn onze favoriet - met worteltjes, savooikool of knolselder. Of ga eens wat gewaagder, met pastinaak, gestoofde pompoen of zoete aardappel. Losjes stampen met een klontje Solo en je hebt een heerlijk smeuïge en gezonde maaltijd…

Wij verzamelden voor jou twaalf straffe stoemprecepten om deze herfst mee aan de slag te gaan. Haal je pureestamper alvast uit de la en stoemp erop los!

12 x superstraf met stoemp

Andere Solo-leden over dit artikel (0)