Artikel **** (1 stem)

Heerlijk herfstig: paddenstoelen

Heerlijk herfstig: paddenstoelen
Elien's Cuisine

Elien's Cuisine

instagram other
108 Recepten
55 Volgers

Met al mijn receptjes die de laatste weken verschenen zijn, lijkt het wel alsof ik een obsessie heb voor pompoen. Héérlijk, maar de herfst is meer dan dat natuurlijk. De vergeten groenten komen weer tevoorschijn en ook winterse groenten zoals kolen, spruitjes en witloof steken opnieuw de kop op.

Pompoen mag dan misschien dé herfstgroente bij uitstek zijn, ook paddenstoelen horen dit najaar in het lijstje van seizoensingrediënten thuis. De laatste weken zijn ze weer talrijk aanwezig in onze tuin en ook tijdens onze herfstwandelingen door de Kempische bossen komen we ze in overvloed tegen. Maar wilde paddenstoelen plukken is verboden. En ervan eten kan gevaarlijk zijn. Daarom houd ik het toch maar liever bij de eetbare variant van de markt of uit de winkel.

Paddenstoelen zijn uiteraard niet alleen mooi om naar te kijken. Op je bord, in een lekker gerechtje, smaken ze ook overheerlijk. Ze geven je gerechten een aardse, herfstige toets. Zoals in een makkelijke, maar o zo lekkere risotto, bijvoorbeeld.

Artikel KA promo sauteerpan risotto Deze risotto was bovendien het perfecte excuus om mijn nieuwe aanwinst in de keuken uit te testen. En dan heb ik het over m’n nagelnieuwe sauteerpan uit de KitchenAid-webshop van Solo Open Kitchen.

Ik stond meteen versteld van de mogelijkheden van deze sauteuse: wordt mooi gelijkmatig heet, kleeft niet en laat zich verrassend makkelijk afwassen. En niet onbelangrijk: de steel wordt niet warm. Dat is voor een verstrooide keukenprinses zoals ik écht wel een meerwaarde om ongelukjes te voorkomen.

Vlees of groenten sauteren, een snel wokgerechtje, een smeuïge risotto, eenpansgerechten, gebakken kip of zelfs pannenkoeken — ik maakte er de typisch Oostenrijkse Kaiserschmarren in — alles kan in deze pan! Een echte all-round kooktool die elke keuken verdient... 

Andere Solo-leden over dit artikel (0)

Toon alle Meer artikels van onze bloggers