Artikel **** (8 stemmen)

Hack je werkweek: snel koken met weinig ingrediënten

Hack je werkweek: snel koken met weinig ingrediënten
lege png
Elien's Cuisine

Elien's Cuisine

instagram other
108 Recepten
55 Volgers
Hoe ik de drukke werkweek doorkom? Slim ‘meal preppen’ en koken met weinig ingrediënten.

Ook al werk ik van thuis, toch zal je mij tijdens de week niet lang of vaak in de keuken zien staan. Mijn geheim zit hem in het slim voorbereiden of het ‘meal preppen’, om het met een hip woord te zeggen. Dat doe ik meestal al tijdens het weekend. Gerechten zoals een ovenschotel, pasta, maaltijdsoepen of een stoofpotje lenen zich daar perfect toe. Of ik maak een extra grote pot verse bolognaisesaus of chili con carne met veel groentjes. Die vries ik in kleine porties in, zo heb ik op eender welk moment lekker zelfgemaakt eten in huis.

Handige hack!

Ik doe vaak thuiswerk en hoef slechts één dag in de week de E313 en de Antwerpse ring te trotseren. Op dagen waarop ik ‘s avonds de Antwerpse spits heb doorworsteld, gebruik ik mijn speciale ‘meal hack’. Ik maak snelle gerechtjes met slechts maximaal 5 ingrediënten: Mexicaanse taco’s, een couscous/quinoasalade of een verse frittata uit de pan. Supersnel klaar en áltijd lekker! Om het mezelf de volgende dag makkelijk te maken, neem ik wat overblijft gewoon mee als lunch. Handig, toch?


Ook flink wat tijd en moeite uitsparen in je keuken? Ga voor deze 3 simpele recepten van Elien waarmee je snel een lekker verse maaltijd op tafel zet.

Lekker en zó simpel

Gebakken zalm met kruidenroomkaas en gewokte groentjes

****
30 min

Zomerse gestoofde groentjes, een stukje zalm en een romige topping dat zijn de ingrediënten voor dit makkelijk smaakvol gerechtje.

Mexicaans met een twist

Taco met kip en aardbeiensalsa

*****
25 min

Taco's staan synoniem voor "easy delicious comfort food" zonder al te veel poespas, wat meteen ook de ideale omschrijving is van deze versie met blokjes kip en een pittige aardbeiensalsa.

Ga voor Grieks

Spanakopita pannenkoeken

*****
30 min

Een Griekse klassieker in een nieuw kleedje. De traditionele vulling van feta en kruiden is gebleven, het korstje van filodeeg maakt plaats voor pannenkoeken.

Op zoek naar nog meer snelle recepten? Check dan zeker onze superselectie!

Andere Solo-leden over dit artikel (0)

Toon alle Meer artikels van onze bloggers