Artikel (0 stemmen)

Hachis Parmentier

Hachis Parmentier (gehakt Parmentier) kan je als voorgerecht of als hoofdgerecht serveren. Het is een gezinsmaaltijd die iedereen weet te waarderen. Vooral kinderen zijn er blij mee. Deze heerlijkheid op basis van aardappelen is dan ook een uitstekende manier om kleintjes groenten te doen eten. Zoek een goed recept en pas deze ovenschotel met gehakt daarna aan je eigen smaken aan.

Een spel van combinaties en smaken

Je hebt koken en koken. Iedereen staat wel eens achter het fornuis, maar het zijn de kleine dingen die echte keukenprins(ess)en van de rest onderscheiden. Maak hachis Parmentier als een echte chef door op de kleinste details te letten.

Hoewel iedereen zijn aardappelen in gezouten water kookt, doe je dat beter in melk. Dat maakt een heel groot verschil. Aarzel ook niet om ingrediënten als room of olijfolie te gebruiken. Als je kinderen niet van spinazie houden, kan je proberen om de spinazie samen met de room op te warmen. Meng hem daarna met het rundergehakt en de aardappelpuree.

Weinig tijd? Gebruik dan puree uit een zakje en bereid die met een heerlijke roomsaus en gruyèrekaas. Dat is een handige tip, ook voor wie een snelle hachis Parmentier met tomaten wil maken. Wil je wortelen bij de puree voegen? Maak je puree dan minder loperig. Dat is zowel voor de presentatie als de smaak een belangrijk detail. Verdeel je wortelen en aardappelen daarom in twee. Voor de ene helft gebruik je een mixer en voor de andere helft een pureerzeef.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)