Artikel ***** (2 stemmen)

Gezond eten op het werk

Hapjes en snoepjes tijdens vergaderingen? Dat kan een stuk gezonder!

Glimlacht de koekjestrommel je toe op kantoor, staat de snoepautomaat wel heel verleidelijk naast de koffieautomaat of is het aanbod in de kantine te groot en ongezond? Zo weersta je al deze verleidingen.  

Neem je eigen tussendoortjes mee
Een appel, banaan of sneetje peperkoek geeft je een flinke dosis energie als je daar aan toe bent.

Neem je eigen boterhammendoos mee
Met je eigen lunch in de aanslag is het een stuk gemakkelijker om de hoeveelheid die je eet onder controle te houden. En je komt zo ook minder in de verleiding om een vetrijke en zoute lunch in de kantine op kantoor te kopen. Stel jezelf meteen als doel om iedere dag wat groenten in je boterhammendoos te stoppen.

Vergaderingen die gezond zijn voor je hart
Hapjes en snoepjes tijdens vergaderingen? Dat kan een stuk gezonder! Zet fruitschalen of rauwkost op tafel. Kannen met water (eventueel met een fris schijfje citroen) en vers sap zijn een gezondere keuze dan vruchtendrank en frisdranken.

Kauwgom in plaats van snoep
Heerlijk Belgisch: pralines op het bureau! Laat anderen gerust genieten van snoep en chocolade, maar probeer ze zo ver mogelijk van jouw bureau te zetten. Wapen je met suikervrije kauwgom als je een zoetekauw bent. Met een verfrissende muntsmaak in je mond is het een stuk gemakkelijker om snoep te weerstaan.

Lunchgroepje
Er zijn vast wel wat collega's die samen met jou gezond willen lunchen en aan een gezonde leefstijl willen werken. Ga op zoek naar inspiratie voor lekkere en gezonde lunchrecepten in ons receptenoverzicht. Laat eventueel iedere dag iemand anders de lunch klaarmaken en meenemen. Voor je het weet heb je een hele collectie recepten verzameld die iedereen lekker vindt.

Honger of afleiding? 
Soms is een korte pauze al genoeg en heb je geen koffie of eten nodig om je werk te onderbreken. Sta even op, rek je uit, loop door de gang, wandel de trap op en af... ideaal om de batterijen weer op te laden!

Maak gezonde keuzes die je hart gezond houden, doe zo nieuwe energie op en wees lekker productief tijdens je werkdag. 

Andere Solo-leden over dit artikel (0)