Artikel ***** (1 stem)

Gevulde paprika

Traiteurs serveren voor grote evenementen steeds vaker gevulde paprika’s. Die worden dankzij hun mooie presentatie en verrukkelijke smaak bijzonder geapprecieerd. Zoek even een recept voor gevulde paprika en je kunt ze in een mum van tijd zelf maken. Ze zijn niet alleen gemakkelijk te bereiden, maar ruiken ook nog eens heerlijk.

Een verrukkelijk gratingerecht voor heel het gezin

Als je graag gevulde paprika’s op je menu wilt zetten, moet je allereerst een goed recept kiezen. Paprika is lekker met vlees, rijst of vis. De keuze hangt vooral van de andere gerechten af. Om te beginnen kan je je paprika’s met gehakt vullen. In dat geval is je farce (vulling) gebaseerd op vlees. Dat vlees bereid je best op voorhand. Daarna kan je kiezen of je de gevulde paprika’s in een gietijzeren stoofpan of in de oven maakt. Zorg er in beide gevallen voor dat de inhoud goed warm is voor je de paprika’s erin legt. Maak je je gevulde paprika’s in de oven? Leg er dan halverwege de kooktijd aluminiumfolie over. Op die manier blijft de heerlijke geur van de paprika’s bewaard. Rijstliefhebbers kunnen hun paprika’s met rijstvullen. Doe dat wel maar voor drie vierde. De halfgare rijst zwelt tijdens het garen immers nog op. Vergeet ook niet de juiste kruiden toe te voegen! Die zijn bij elke vulling van het grootste belang. Wil je je tafelgenoten ook visueel plezieren? Kies dan voor paprika’s in verschillende kleuren. Die maken je bord meteen veel kleurrijker.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit artikel (0)