Artikel ***** (1 stem)

Gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen zijn het lekkerste als ze goed warm zijn. Je kunt dit gerecht afzonderlijk eten of in combinatie met gevogelte, gebraden of gepaneerde varkenskotelet of cordon bleu. De smaak van in de pan gebakken aardappelen komt pas volledig tot zijn recht als je de juiste soort aardappelen gebruikt.

Een bijzonder smaakvol gerecht

Wie geslaagde gebakken aardappelen wil maken, moet enkele regels in acht nemen. Het belangrijkste is om vastkokende aardappelen te gebruiken. Die kunnen goed tegen koken en zijn het meest geschikt om in de pan te bakken. Voor dit gerecht moet je de aardappelen in fijne plakjes snijden. Dat kan je het best met een fijnsnijder doen, dan hebben alle schijfjes dezelfde dikte. Spoel de aardappelen daarna goed af met water zodat er geen zetmeel meer opzit. Het gerecht wordt nog lekkerder wanneer je de partjes in eendenvet in plaats van in olie bakt. Aarzel niet om ingrediënten als platte peterselie en witte ui toe te voegen. Vergeet ook nooit dat dit een warm gerecht is. Laat de aardappelen net voor je ze opdient dus nog even bakken om ze krokant en smaakvol te houden. In de oven gebakken aardappelen worden nog verrukkelijker met gekonfijte eendenbout of plakjes vlees die zelf ook gegratineerd zijn.

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit artikel (0)