Artikel ***** (1 stem)

De beste tips voor onze aardbeien

Aardbei is de zomervrucht bij uitstek! Het is een van de populairste fruitsoorten in België. Iedereen is verlekkerd op deze rode, sappige vrucht dankzij de zoete smaak en het fijne aroma. Bovendien zijn we er ook goed in om ze op eigen bodem te telen, en daar mogen we trots op zijn!

Gastronomie

Was aardbeien voorzichtig, want ze zijn erg broos. Dompel ze in ijskoud water. Verwijder het groene kroontje pas na het spoelen, anders nemen ze te veel water op en verliezen ze hun volle smaak.

Aardbeien zijn heerlijk veelzijdig. Je kan ze natuur of uit het vuistje eten, met wat suiker, slagroom, yoghurt of roomijs. Maar ze zijn ook perfect voor in een fruitsla, confituur, taart of zelfs bavarois. En wat dacht je van aardbeien gedoopt in gesmolten chocolade. Mmmm!

Bewaring

Aardbeien houden er niet van om op een hoopje bewaard te worden. Ze blijven dus het best als je ze uitgespreid op een bord bewaart in de koelkast. Zo kan je ze zo'n 3 dagen houden.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)