Artikel (0 stemmen)

De beste baktips voor taart

Bakvormen

Verschillende soorten taart vragen verschillende bakvormen. Een overzichtje:

  • Klassieke lage taartvorm: ideaal voor elke soort taart! Probeer er minstens twee in huis te hebben, een grote en een middelgrote. Zo heb je altijd de perfecte grootte voor je taart.
  • Hoge taartvorm: met hoge, verticale randen (3-4 cm). Zo kun je meer garnituur toevoegen. Perfect voor hartige taarten en quiches!
  • Vorm met afneembare bodem: ideaal om zoete taarten en afgekoelde quiches uit hun vorm te halen. Handig!
  • Bakring: vorm zonder bodem. Heel makkelijk om taarten te ontvormen. Zo'n ring geeft taarten bovendien een 'professionele' look. Vooral praktisch voor zoete taarten!
  • Kleine taartvormen: ze bestaan in verschillende vormen en maten. Kies voor taartvormen met een antiaanbaklaag. Die zijn makkelijker schoon te maken.

Taartaccessoires

  • Deegrol: plastic deegrollen zijn makkelijker in gebruik en af te wassen dan houten exemplaren. Let erop dat een deegrol goed aanvoelt in je handen. Heb je geen deegrol? Dan kun je ook een lege, glazen fles gebruiken.
  • Taartschep: een taartschep met gekartelde rand is heel handig. Zo kun je de taart snijden én makkelijk opscheppen!
  • Garde of klopper: onmisbaar om je mengelingen te doen slagen, zeker bij quiche-garnituur!

Op zoek naar quiche- en taartrecepten? Kijk hier.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)