Artikel *** (2 stemmen)

Cupido's Cupcakes

Cupcakes bakken is niet moeilijk. Zelfs wie niet veel ervaring heeft met bakken, kan in een mum van tijd een prachtresultaat neerzetten. Ideaal om uit te proberen voor Valentijn dus. Hou deze 5 eenvoudige tips in het achterhoofd – we zijn zeker dat je straks je zoetje verrast met overheerlijke cupcakes!

5 tips om onweerstaanbare cupcakes te bakken

 1. Gebruik kwaliteitsingrediënten voor een heerlijke smaak
Wat geldt voor gebak in het algemeen, geldt zeker ook voor cupcakes. Stop zoveel mogelijk pure smaken in de vijf happen die je van een cupcake neemt: echte vanille, vers fruit, of pure chocolade tillen je kleine bakwonder écht naar een hoger niveau.

2. Breng alle ingrediënten op kamertemperatuur
Wat is de beste manier om een mooi glad en homogeen beslag te krijgen? Haal alle ingrediënten minstens een uurtje voor je eraan begint uit de koelkast. Zet ze klaar op je werkblad, zo hebben ze rustig de tijd om op kamertemperauur te komen. Dit is meteen ook een manier om te checken of je alles in huis hebt om er iets moois van te bakken.

3. Meng je ingrediënten met zachte hand
Luchtige cupcakes bakken begint bij het beslag. Het is de bedoeling dat je lucht creëert door alle ingrediënten zachtjes te mengen, zodat de luchtbelletjes die ontstaan niet breken. Maak je je beslag in de keukenrobot of met de handmixer? Zet de machine dan op de laagste stand.

4. Bak een cupcake nooit te lang
Je bakt een cupcake beter iets te weinig dan iets te veel. Een te hard gebakken cupcake is jammer genoeg niet meer te redden. Laat je leiden door wat je ziet: als de cupcake een kleine ‘inzinking’ vertoont, is hij klaar. Wil je zeker zijn dat je cupcake genoeg gebakken is? Prik er eens in met een satéstokje. Blijft er geen deeg aanplakken? Dan is je cupcake klaar.

 5. Bak je vandaag voor morgen?
Bewaar koel! Het liefst van al zet je natuurlijk je tanden meteen in zo’n versgebakken cupcake. Maar als je ze vandaag bakt om morgen van te smullen, bewaar ze dan in de koelkast. Zo blijven ze lekker vers en lichtjes vochtig, dat maakt ze nóg lekkerder.

Tips gelezen? Aan de slag!

Andere Solo-leden over dit artikel (0)