Artikel **** (2 stemmen)

Cannelloni - Italiaanse keuken

Cannelloni

Cannelloni is een minder vaak geserveerd Italiaans gerecht. Onterecht, want deze ovenschotel moet op het vlak van smaak niet onderdoen voor de wereldberoemde lasagne. Toch zal je de cannelloni zelden op de kaart vinden in een niet-Italiaans restaurant.

Cannelloni is eigenlijk de benaming voor de pastastaafjes an sich. Deze worden vervaardigd uit durumtarwe, een typisch Italiaanse tarwevariant. De ovenschotel wordt bereid door deze buisjes te vullen met een garnituur naar wens en deze vervolgens te overgieten met een bijpassende saus. Nog even afwerken met een Italiaanse kaas en de schotel kan zo de oven in. Traditionele ingrediënten voor een Italiaanse cannelloni zijn een vulling op basis van gehakt en een afwerking met een heerlijke bolognaisesaus.

Weetje: de benaming van de pastasaus is niet vreemd gekozen. De betekenis van het Italiaanse woord cannelloni is namelijk “grote pijpen”.

Een standaardpasta naar eigen keuze op te vullen

Hoewel cannelloni meestal wordt gezien met een vleesvulling en een bolognaisesaus, kan je met deze ovenschotel alle richtingen uit. Je kan het vlees immers perfect vervangen door vis of zelfs groenten.

Enkele varianten die zeker het proberen waard zijn?

  • Cannelloni met zalmvulling en witte wijnsaus
  • Cannelloni met vulling van bospaddenstoelen en een lekkere vegetarische saus

 

Voor welke variant je ook kiest, vergeet niet te ovenschotel rijkelijk te bestrooien met een geschikte Italiaanse kaas. De gesmolten laag kaas bovenaan de schotel zorgt immers voor een lekker krokant korstje. Bovendien past de smaak van de kaas perfect bij de zachte smaak van de pastastaafjes en hun vulling.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)