Artikel (0 stemmen)

Broccolipuree maken

Broccoli bereiden

Een lekkere broccolipuree maken, begint al bij de voorbereiding. Koop je broccoli zo vers mogelijk. Daarbij kijk je best naar de roosjes: broccoliroosjes met een groene of blauwgroene kleur zijn kraakvers. Kleuren ze eerder al geel, dan laat je de broccoli best links liggen. Belgische broccoli is verkrijgbaar van juli tot november. Buiten het seizoen vind je vooral exemplaren uit Zuid-Europa in de winkelrekken.

Voor je begint aan je gerecht, is het belangrijk de broccoli goed te wassen. Leg de groente een half uur in gezouten koud water. Zo maak je snel komaf met kleine beestjes die eventueel nog tussen de roosjes zitten. Spoel daarna de broccoli zorgvuldig af onder stromend water. Nu is de groente volledig proper en kan je de broccolipuree maken!

Een broccoli is het lekkerste als hij beetgaar is. Vermijd dus om de groente volledig plat te koken. Met deze tips maak je de broccoli lekker knapperig klaar:

  • Haal de buitenste vezels van de steel.
  • Snijd ook het houtachtige uiteinde eraf.
  • Zet daarna de broccoli rechtop in een kookpot met water. Zo kook je de steel, terwijl je de roosjes laat stomen.
  • Haal de broccoli na een achttal minuten van het vuur.
  • Je hebt nu heerlijke, beetgare broccoli!

Je kan je Broccoli ook op andere manieren klaarmaken: stomen, stoven of zelfs frituren. Maar telkens geldt deze regel: beperk de kooktijd en vermijd dat je de groente plat kookt.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)