Artikel **** (4 stemmen)

Blauwe bessen zijn back!

De zomer is er weer, dus ook de blauwe bessen! Bak met onze aanraders de lekkerste recepten.

Graag extra verse blauwe bessen? Pluk ze zelf op het terrein van de Blueberry Fields.

Blauwe bessen zijn een geliefde lekkernij tijdens de zomermaanden. Om los uit de hand te eten, maar net zo goed als overheerlijke ‘bes op de taart’. Goed nieuws: nu de zomer is aangebroken, zijn ook de blauwe bessen weer van de partij.

Elk jaar opnieuw brengt de zomer de lekkerste vruchten naar ons toe. Aardbeien, frambozen of blauwe bessen: allemaal vormen ze het perfecte ingrediënt voor een heerlijke taart of cake. Vers, zelfgemaakt en superlekker.

En wie dat “verse” wel héél letterlijk neemt, kan zijn of haar blauwe bessen gewoon zelf gaan plukken op het terrein van de Blueberry Fields.

Inspiratie nodig? Ontdek hieronder de lekkerste creaties met blauwe bessen.

Zonnebloemtaart met bosbessen

****
55 min

Wist je dat er eigenlijk een verschil is tussen blauwe bessen en bosbessen? Die laatste zijn een stuk kleiner. Maar ook met blauwe bessen smaakt deze vrolijke taart minstens even goed.

 

Cookies met chocolade en blauwe bessen

****
35 min

Het beste van twee werelden: chocolade én blauwe bessen in één heerlijk koekje. Koekentrommel goed verstoppen, want sneller op dan je lief is.

Blauwe bessen-honingcrumble met appel

****
55 min

Start de dag met blauwe bessen! Met een beetje yoghurt erbij geeft deze crumble een heel andere betekenis aan blauwe maandagochtenden.

 

Taart met blauwe bessen

****
90 min

Simpel en lekker: zo hoort het. Deze eenvoudige taart, afgewerkt met heerlijke blauwe bessen, kan niet anders dan in de smaak vallen. 

Pannenkoekentaart met rode vruchten

****
45 min

Moeilijk kiezen tussen pannenkoeken of taart? Wij weten de oplossing. Bovendien kan je deze originele taart ook zonder oven in elkaar flansen! 

Frangipanetaart met vruchtenbereiding van kersen en blauwe besjes

*****
75 min

Een zomerse variant op een tijdloze klassieker: frangipanetaart, maar dan creatief gevuld met verrassende vruchten. 

Er is nog zóveel meer lekkers om te bakken in de zomer. Ontdek hier meer bakrecepten met fruit die altijd lukken, om thuis zelf uit te proberen.

 

Andere Solo-leden over dit artikel (0)