Artikel ***** (4 stemmen)

Bertolli, al 150 jaar trouw aan de authentieke smaak van Italië

In 1865 opende Francesco Bertolli in het Toscaanse Lucca zijn kleine supermarkt met lokale producten zoals olijfolie, wijn en kaas. En het ging de man voor de wind. Francesco kreeg jarenlang brieven van Italiaanse migranten die de authentieke smaak van hun thuisland misten. Vanaf 1890 beantwoordde Bertolli aan de vraag van de Italianen en begon er een massale export van olijfolie naar de rest van de wereld.

En diezelfde olijfolie is ook vandaag nog de ziel van het merk en de Bertolli-producten. Ze symboliseert tegelijk de natuurlijke rijkdom én de eenvoud van de Italiaanse keuken.

Een essentieel ingrediënt voor de mediterrane keuken

Van kruidige pastasauzen en pesto's tot een heerlijke smeerbare mix van olijfolie en boter voor op je brood…  De producten van Bertolli geven je Italiaanse gerechten de authentieke smaak van het Zuiden.  Zin om het nu al een beetje te laten zomeren in je keuken? Met deze 10 recepten ­- stuk voor stuk geïnspireerd op de Italiaanse keuken - tover je in een wip de Toscaanse zon op je bord…

Geef je reactieAndere Solo-leden over dit artikel (0)