Artikel (0 stemmen)

Aardappelsoep

Aardappelsoep kan je naar eigen smaak zowel ‘s zomers als ‘s winters eten. Het gerecht kan zowel koud als warm worden geserveerd en is uitermate geschikt als voorgerecht. Een koude aardappelsoep bevat slechts 240 kcal per portie en is dus de ideale bondgenoot voor fijnproevers op dieet.

Een verleidelijk gerecht

Een eenvoudige aardappelsoep maak je met bloemige aardappelen. Die bevatten veel droge massa en zijn daardoor ideaal om puree of soep mee te bereiden. Om je gerecht nog smaakvoller te maken, kan je ook nog andere ingrediënten toevoegen. De combinatie prei - aardappel heeft in een koude soep of warme lichtgebonden soep al heel wat mensen bekoord. Gebruik altijd het witte deel van de prei. Daar zitten de meeste vitaminen in. Bovendien is dat het smaakvolste en lichtst verteerbare deel. Als je je soep licht wilt houden, doe je er best geen pitten in. Room kan je soep overigens meteen een stuk lekkerder maken. Let wel op dat je room met een laag vetgehalte gebruikt. Enkele blaadjes munt en cayennepeper geven je schaaltjes koude soep een verrassend exotisch tintje. Tot slot kan niets je dampende aardappelsoep zo heerlijk verrijken als wortelen, selderie, peterselie, een beetje marjolein en een plakje spek.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)