Artikel ** (1 stem)

Aardappelsalade

Het recept voor aardappelsalade varieert van streek tot streek. Ongeacht de verschillen is een geslaagde aardappelsalade een gerecht dat er tegelijk mooi en lekker uitziet. Het is dan ook belangrijk dat de aardappelen stevig zijn en net genoeg gekookt hebben. Verlies de kooktijd dus niet uit het oog!

Heerlijk frisse aardappelen

Aardappelsalade eet je koud. Het Duitse recept, de Kartoffelsalat, is het bekendste. Ook de Franse regio’s hebben hun specialiteiten. Voor een geslaagde zelfgemaakte aardappelsalade moet je de juiste soort aardappelen kiezen. Vastkokende aardappelen zijn hiervoor het meest geschikt. Die kan je zo’n vijftien minuten laten koken. In de winkel heb je de keuze tussen de Charlotte, de Belle de Fontenay of de Nicola. Koude aardappelsalade kan je voor meer smaak verfraaien met zongedroogde tomaatjes of biet. Sommige recepten raden aan om ook vleeswaren, Goudse kaas, hardgekookte eieren en uien te gebruiken. Als dressing kan je voor mayonaise kiezen of een vinaigrettesaus op basis van olijfolie maken. Zet de gebakken aardappelen enkele minuten in de koelkast om ze nog frisser te maken. Je salade is perfect gelukt wanneer de aardappelen bij het mengen met de andere ingrediënten niet uiteenvallen.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)